Žreb za SP: evropski prvaki Portugalci s Španijo, Hrvati spet z Islandijo

Ples kroglic je bil naklonjen branilcem naslova Nemcem, ki se bodo v skupini F udarili z Mehiko, Švedsko in J. Korejo.

Objavljeno
01. december 2017 18.06
J. P.
J. P.

Moskva - Ples kroglic v Moskvi je 32 nogometnih reprezentanc, udeleženk svetovnega prvenstva prihodnje leto v Rusiji, razdelil v osem skupin prvega dela. Gostitelji, ki so bili že predhodno določeni za nosilce skupine A, se bodo v otvoritvenem dvoboju na prenovljenih Lužnikih pomerili s Saudsko Arabijo, njihova tekmeca bosta še Egipt in Urugvaj.

Branilcem naslova svetovnih prvakov Nemcem je bil žreb zelo naklonjen, saj se bodo sprva v skupini F pomerili z Mehiko, Švedsko in Južno Korejo. Zahtevnejše delo bodo imeli šampioni stare celine Portugalci, saj jih že v uvodnem obračunu skupine B v Sočiju čakajo Španci, svetovni prvaki izpred sedmih let. V skupini sta še neevropska predstavnika Maroko in Iran.

Zanimivo pa bo tudi v skupini D, v kateri si bodo - poleg branilcev srebra iz Brazilije Argentincev in Nigerijcev - nasproti ponovno, enako kot v kvalifikacijah, stali Hrvati in Islandci. V kvalifikacijski fazi je bila uspešnejša skandinavska reprezentanca, ki je poskrbela za zamenjavo na selektorskem stolčku Hrvaške in jo pahnila v dodatne kvalifikacije, v katerih pa so bili naši južni sosedje boljši od Grkov.

SKUPINE NA NOGOMETNEM SP 2018 V RUSIJI

Skupina A: Rusija, Saudska Arabija, Egipt, Urugvaj
Skupina B: Portugalska, Španija, Maroko, Iran
Skupina C: Francija, Avstralija, Peru, Danska
Skupina D: Argentina, Islandija, Hrvaška, Nigerija
Skupina E: Brazilija, Švica, Kostarika, Srbija
Skupina F: Nemčija, Mehika, Švedska, Južna Koreja
Skupina G: Belgija, Panama, Tunizija, Anglija
Skupina H: Poljska, Senegal, Kolumbija, Japonska

Povezane vsebine