Anja Pärson šepnila usodni »da« svoji Filippi

Nekdanja švedska smučarska zvezdnica ima z dolgoletno partnerko Filippo Rådin tudi že dveletnega sina Elvisa.

Objavljeno
04. avgust 2014 14.43
*reu*alpine_skiing_world__0216_03
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Stockholm − Nekdanja švedska smučarska zvezdnica Ana Pärson je od sobote tudi uradno oddana. Usodni da je namreč šepnila dolgoletni partnerki Filippi Rådin, s katero imata sicer že dveletnega sina Elvisa. Vstop v zakon je 33-letna dobitnica slalomskega zlata na olimpijskih igrah leta 2006 v Torinu in sedemkratna svetovna prvakinja obeležila tudi na socialnih omrežjih, poročno fotografijo je namreč objavila na Instagramu.

Za usodni korak sta se Švedinji odločili ravno na dan, ko je v Stockholmu potekala parada ponosa. Ena najprepoznavnejših smučark zadnjega obdobja svoje istospolne usmerjenosti že lep čas ni več skrivala, prvič pa je o njej spregovorila šele po koncu dolge in plodne športne kariere. Pred natanko dvema letoma je namreč priznala, da s Filippo, s katero sta se spoznali leta 2005, skupaj živi že pet let.

»Utrujena sem že od skrivanja in pretvarjanja, da sem nekaj, kar nisem. Iskrena moram biti do sebe in predvsem do Filippe,« je tedaj za švedski radio obelodanila Pärsonova, ki je med svate povabila tudi nekdanjo predsednico švedskih socialdemokratov in vodjo opozicije Mono Sahlin.