Dunking Devils tokrat v ameriškem nogometu (VIDEO)

Slovenska akrobatska skupina je video posnela za promocijo nedeljske tekme v ligi NFL, ki bo na Wembleyju.

Objavljeno
22. september 2017 20.48
L. Z.
L. Z.

Ljubljana - V severnoameriški seriji ameriškega nogometa NFL že celo desetletje tekmo ali dve odigrajo na slovitem londonskem stadionu Wembley. To nedeljo bosta moči merili moštvi Baltimore Ravens in Jacksonville Jaguars, za promocijo tekme pa so se v NFL obrnili na slovensko akrobatsko skupino Dunking Devils.

Ta je promocijski video začela snemati na Velenjskem jezeru, nato pa se preselila v Veliko Britanijo, kjer je posnela akrobacije pred največjimi londonskimi znamenitostmi. Dunking Devils so v sporočilu za javnost zapisali, da »je bil ameriški del ekipe navdušen nad slovenskimi lepotami in da bo še letos na naših tleh posnel spletno serijo Fly Guys s kar desetimi epizodami«.

Idejni vodja skupine Domen Rozman je video označil kot »produkcijsko največji projekt do zdaj«, član Dunking Devils Gašper Novak pa je opisal, kaj se je dogajalo med snemanjem: »Z ameriškim nogometom sem se tokrat prvič srečal malo bližje, zato mi je bilo zanimivo spoznati pravila in se naučiti pravilno vreči žogo. Najtežji trik je bil skok z rusko gugalnico čez gol, ki sem se ga veselil že od samega začetka. Snemanje je bilo precej naporno, saj smo bili na terenu po 14 ur na dan. Kljub tesnemu urniku pa smo lahko ob pavzah uživali v največjih znamenitostih Londona. Med drugim smo bili priča zadnjemu zvonenju Big Bena v naslednjih štirih letih, saj so ga dan po našem snemanju začeli obnavljati. Res je nor občutek biti del tako velikega projekta, ker s tako ekipo in kvalitetnim delom vedno dosežemo dobre rezultate.«

Prisluhnite podkastu Strašno hudi: Kako Maksu Veselku in vsem drugim »hudičkom« uspe toliko obvladovati telo, da se v zraku, med obratom, zabijanjem na koš in pristankom nič ne pripeti, pa da ob vsem tem še neizmerno uživajo? Je treba krepiti moč, negovati eksplozivnost, nabirati kondicijo in skrbeti za mentalno pripravljenost?