Federer ves čas v belem?

Švicarski teniški igralec Roger Federer razmišlja, da bi »v stilu Wimbledona« igral na vseh turnirjih.

Objavljeno
28. februar 2013 19.28
Britain Wimbledon Tennis
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Dubaj - Najboljši teniški igralec v zgodovini, Švicar Roger Federer je priznal, da resno razmišlja o ideji, da bi na vseh turnirjih nosil belo opravo. Ta je predvidena oz. predpisana le za najelitnejši turnir na turneji, v Wimbledonu. Ta je sicer tudi Federerjev najljubši, na »sveti travi« je namreč zbral že sedem naslovov.

Švicar je v zadnjih letih tam postal prepoznaven tudi po posebnem belem suknjiču, ki ga nosi ob prihodu na igrišče. Z njim modnih kritikov sicer ni najbolj navdušil, so ga pa mnogi hvalili zaradi spoštovanja do zgodovine tega pomembnega turnirja.

Ko so ga torej vprašali, ali bi mu bilo všeč, če bi igralci ves čas nosili le bela oblačila, je odgovoril, da se mu to zdi zelo dobra ideja. »Škoda, da igralci res ne igrajo večkrat v belih oblačilih. Bilo bi lepo, če bi ves čas nosili belo. Zdi se mi, da bi s tem izrazili veliko spoštovanje do tenisa,« je dejal.

Ali se z njim strinja tudi glavni opremeljevalec Nike? Opremljevalci sicer svoje linije oblačil za igralce načrtujejo 18 mesecev vnaprej. Poleg tega nihče ne ve, koliko časa bo 32-letni Švicar sploh še igral? Mnogi tudi menijo, da to ne bi bilo všeč gledalcem.

»Svojo opravo menjam 12-krat na leto in je pravzaprav precej zabavno. Precej bolj kot za nogometaše, ki enak dres nosijo vso sezono,« je še dejal in priznal, da mu je v vsej njegovi teniški opravi najljubši prav suknjič, ki ga nosi v Wimbledonu. »Zanj smo se odločili po mojem tretjem Wimbledonu. Nike je menil, da bi lahko naredili kaj zabavnega. Seveda ga nikoli nisem nosil med igro, le med hojo na igrišče. Mislil sem si: 'Le kako bo to izgledalo v kratkih hlačah?' Toda s tem želim spomniti na vse uspešne prejšnje generacije.«