Goran Šukalo vpleten v stavniško afero?

Goran Šukalo je skupaj z drugimi petimi osebami osumljen, da je služil z ilegalnimi stavami in prirejanjem izidov.

Objavljeno
28. april 2011 09.02
Posodobljeno
28. april 2011 09.24
D. O., Š. Ro., Delo.si
D. O., Š. Ro., Delo.si
Maribor - Časnik Večer poroča o »ilegalni« športni stavnici, ki naj bi na območju Maribora delovala že nekaj časa in zaradi česar so se v priporu znašli štirje osumljenci. V stavniško afero naj bi bilo poleg slovenskih državljanov, vpletenih tudi nekaj tujcev, ki prihajajo iz Nemčije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske. Med osumljenci pa se je znašel tudi slovenski nogometni reprezentant Goran Šukalo.

Kot poroča Večer, je Šukalo v ilegalno mariborsko stavnico menda vložil več kot 1,9 milijona evrov, večino finančnega vložka pa je pobral pri drugih nogometaših. Vodja hudodelske družbe, ki vodi stavnico, naj bi bil 47-letni Kosta Turner, ki je po besedah mariborskih kriminalistov sprejemal stave za posamezne tekme, prejemal gotovinska denarna sredstva, izplačeval dobičke in obračunaval obveznosti, ostali sostorilci pa so mu pri tem na različne načine pomagali.

»Poznam človeka, ki ga slovenski mediji povezujejo s stavniškimi aferami. Z njim se res že govoril po telefonu, a nikoli ni niti namigoval, da bi se vpletel v kakršne koli stave,« je za spletno stran svojega kluba, nemškega drugoligaša Duisburg, povedal Šukalo. »Nič nimam s tem, obtožbe so lažne,« je še dejal.

Slovenski kriminalisti so minuli teden opravili tudi številne hišne preiskave in odvzeli prostost petim osebam (poleg Turneja so se v priporu znašli še Ivan Vinko, Vasja Turner in Zvonko Hajšak)

Poleg Šukala je med osumljenci tudi srbski nogometaš Saša Simić iz Beograda, katerega naloga naj bi bila predvsem izterjava dolgov na območju nekdanje Jugoslavije. Slovenski kriminalisti so akcijo v sodelovanju s tujimi oblastmi pripravljali pol leta, spisana pa je tudi kazenska ovadba za šest oseb.

Vpleteni naj bi samo od oktobra lani z višjimi stavnimi kvotami, kot so to v uradnih stavnicah, iztržili vsaj 250.000 evrov, kar so danes potrdili tudi na policijski upravi Maribor.

Na pisanje časnika Večer so se odzvali tudi v vodstvu Nogometne zveze Slovenije, kjer pa »niso uradno seznanjeni in nimajo podrobnejših informacij glede postopka, ki naj bi jih proti nekaterim posameznikom zaradi goljufij na področju športnih stav uvedla policija. V NZS zaenkrat vedo le to, kar so lahko prebrali v medijih. V NZS odločno nasprotujejo kakršnimkoli zlorabam na področju športnih stav. Zavzemajo se za to, da je potrebno vse zlorabe odkrivati, krivce pa sankcionirati. Konkretnih ovadb pa pri NZS ne morejo komentirati.«