Hamilton zmago podaril nekdanjemu dekletu Nicole

Britanec Lewis Hamilton je bil zelo čustven ob zmagi na VN Madžarske in se razgovoril tudi o svoji propadli zvezi.

Objavljeno
29. julij 2013 00.48
AUTO-PRIX-F1-HUN
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Budimpešta - Zmagovalec dirke formule 1 za VN Madžarske Britanec Lewis Hamilton je zelo čustveno doživljal svoj uspeh v Budimpešti. S svojim dosežkom se je izenačil z Michaelom Schumacherjem, ki je edini doslej štirikrat dobil dirko na Hungaroringu.

Toda Hamilton je z novinarji delil tudi čustva do njegovega nekdanjega dekleta Nicole Scherzinger. Kot je dejal, to veliko zmago poklanja njej, saj je med dirko ves čas mislil le nanjo.

»Seveda, zmagovati je najlepše. Toda med dirko sem ves čas mislil na to posebno osebo, zato zmago poklanjam njej,« je povedal Hamilton in priznal, da se je zaradi prebolevanja razpadle zveze, ki je trajala pet let, težko osredotočil na priprave na dirko. »Za menoj je nekaj najtežjih mesecev v življenju. Moja starša sta bila že močno zaskrbljena zame, toda sam sem želel poskusiti in najti nov motiv, ki me bo vlekel naprej. Očitno pa vse skupaj ni vplivalo na moje dirkanje,« je še povedal dirkač, ki je dosegel tudi prvo zmago v dirkalniku Mercedesa.

»Odlično mi gre, zadovoljen sem s svojimi zadnjimi predstavami, toda vseeno ni tako kot nekoč. Tukaj sva bila pred nekaj leti skupaj, ko sem zmagal, zato se bom oklepal teh spominov,« je v svojem čustvenem govoru še razkril Hamilton.

Britanski dirkač in pop zvezdnica, članica skupine Pussycat Dols, sta bila skupaj pet let, a se je njuna burna zveza vmes že nekajkrat končala. Zaradi številnih obveznosti v njunih zvezdniških karierah sta namreč veliko časa preživela daleč stran drug od drugega. Hamiltona, ki je že odkrito govoril o poroki, je razhod očitno močno prizadel, saj je svoja občutja delil celo na twitterju: »Če najdete tisto pravo osebo, je NIKOLI ne pustite oditi! Nič na svetu ni bolj pomembno.«

Hamiltona in Scherzingejevo so sicer v javnosti zadnjič videli skupaj na dirki v Kanadi, v začetku junija.