Je Pistorius ustrelil nosečo partnerico?

Reeva Steenkamp naj bi Oscarju Pistoriusu priznala, da je noseča z drugim moškim, nakar je ta pobesenel.

Objavljeno
27. februar 2013 14.12
SAFRICA-PISTORIUS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pretoria - Po pisanju ameriškega tabloida National Enquirer naj bi južnoafriški olimpijec Oscar Pistorius svoje dekle Reevo Steenkamp ubil, ker je bila noseča z drugim moškim, domnevno z nekdanjim prijateljem, ragbistom Francoisom Hougaardom. Enquirer je zapisal, da je manekenka Pistoriusu priznala nosečnost, nakar je ta pobesnel

Tudi policijska poročila navajajo, da je Steenkampova še naprej imela kontakte z nekdanjim prijateljem, kar Pistoriusu ni bilo všeč. Pistorius in njegovi odvetniki niso želeli komentirati pisanja National Enquirerja.

Na navajanja pa se je danes odzvala družina umrlega dekleta in zatrdila, da Reeva ni bila noseča. »Obdukcija bi razkrila kaj takega, toda ni. Morda te informacije prihajajo z druge strani, v podporo Oscarju,« je dejal predstavnik družine Mike Steenkamp in dodal, da bi, kaj takega njena družina zagotovo vedela.

Pistorius se je sicer danes od umrle po poročanju televizije NCA poslovil na zasebni žalni slovesnosti v Pretorii. »Oskar iskreno žaluje za svojo prijateljico Reevo. Zato je zaprosil za slovesnost v ozkem krogu,« so zapisali njegovi predstavniki.

Državno tožilstvo Pistoriusa obtožuje, da je prejšnji 14. februarja v svoji hiši ubil 29-letno Steenkampovo. Športnik pravi, da je šlo za tragično nesrečo in da je mislil, da je streljal na vlomilca.