Maradona obiskal Chávezov grob

Legendarni argentinski nogometaš Diego Maradona je pred volitvami podprl Chávezovega naslednika Nicolása Madura.

Objavljeno
13. april 2013 12.17
VENEZUELA-ELECTION/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Caracas - Argentinska nogometna ikona Diego Maradona se je včeraj poklonil dobremu prijatelju, nekdanjemu venezuelskemu voditelju Hugu Chávezu. Maradona je bil njegov zvest privrženec in prijatelj, včeraj pa ob obisku njegovega groba tudi pozval Venezuelce, naj se v čim večjem številu udeležijo predsedniških volitev ta konec tedna in podprejo Nicolása Madura, ki bo nadaljeval Chavezovo zapuščino.

»Nadaljujte z bojem,« je Maradona izjavil za državno televizijo. »Chávez fizično ni več tukaj z nami, a bo svoj boj nadaljeval prek Nicolása. Chaveza boste spet izvolili, če boste podprli Madura,« je pozval k nadaljevanju socialistične politike v državi.

Maradona se je Chávezovi družini tudi opravičil, da ga ni bilo na pogrebu. »Bil je moj iskren prijatelj, izražal je neverjetno politično modrost. Pomembno je vplival na mišljenje cele Latinske Amerike,« je dejal argentinski zvezdnik.

Pozneje se je tudi pridružil Madurovi kampanji.  V rdečem dresu s številko 10 se je podpisoval oboževalcem in predsedniškemu kandidatu jasno izkazal podporo. »Pogovor z Diegom je bila zame zelo čustven, saj vem, kako ga je Chávez oboževal,« je povedal Maduro, ki se bo v volilnem boju soočil s protikandidatom Henriquejem Caprilesom.

Slednji je sicer močno negodoval nad politično kampanjo tekmeca z Maradono. Prihod argentinske legende je namreč prenašala tudi državna televizija VTV, kar je označil za grobo kršenje volilnega kodeksa in predsednika volilne komisije že pozval k ukrepom.