Planiško velikanko bodo zavzeli tekači

Prenovljeno planiško velikanko bodo 19. septembra naskakovali tekači, ki se bodo merili na tekmovanju Red Bull 400 2015.

Objavljeno
21. avgust 2015 14.13
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Planica - Na prenovljeni planiški letalnici bo 19. septembra znova pestro. Po letu dni premora (zaradi prenove velikanke) se bodo na tekmovalnem izzivu Red Bull 400 2015 spet pomerili tekači, ki jih čaka 400-metrski šprint od vznožja pa vse do vrha zaletišča skakalnice bratov Gorišek.

Tekmovanje so doslej izvedli dvakrat (2012, 2013), prireditelji pa so bili v obeh primerih z udeležbo zadovoljni. Z izzivom so se med drugimi spopadli profesionalni gorski tekači, smučarski skakalci, biatlonci, tekači na smučeh in številni drugi vrhunski športniki.

Podobno pisano zasedbo organizatorji pričakujejo tudi letos. Med doslej prijavljenimi velja omeniti premiernega zmagovalca, Turka Ahmeta Arslana, najboljšega na dirki leta 2013 Simona Aliča ter zmagovalca preizkušnje v Harrachovu Matjaža Miklošo, ki se je na stopničke povzpel tudi v Planici in na Kulmu.

Zaradi prenove letalnice bo naklon tokrat nekoliko drugačen, kot v prejšnjih dveh primerih. Spremenjen je tudi sistem tekmovanja, saj kvalifikacije ne bodo potekale le do vrha doskočišča, temveč bodo junaki morali preteči vseh 400 metrov, torej do vrha naprave.