Predsednik turškega prvoligaša ugrabil sodniško četverico

Ekscentrični funkcionar Ibrahim Haciosmanoglu mora za deset mesecev zamrzniti nogometno udejstvovanje.

Objavljeno
04. november 2015 12.36
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Trabzon - Saj ni res, pa je! Sodniška četverica, ki v zadnjih izdihljajih dvoboja turškega prvoligaškega nogometnega tekmovanja med Trabzonsporjem in Gaziantepsporjem (2:2) ni dosodila enajstmetrovke v korist domačega moštva, je sporno potezo plačala tako, da je bila štiri ure protipravno zaprta v klubskih prostorih.

Za bizaren pripetljaj je kriv ekscentrični in vročekrvni predsednik kolektiva iz črnomorskega Trabzona Ibrahim Haciosmanoglu, znan po svojih nedostojnih izbruhih, ki ga je disciplinska komisija turške nogometne zveze že sankcionirala. Za deset mesecev mu je namreč prepovedala sleherno udejstvovanje v nogometu, za nameček bo moral seči tudi v žep po 48.500 evrov.

Haciosmanoglu je predstavnikom svojega kluba ukazal, naj delilca pravice Cagataya Sahana in njegove tri pomočnike zaklenejo v sobo znotraj klubskih prostorov in jim ne dovolijo oditi, nesrečna četverica je pot na prostost našla šele po štirih urah, ko se je v reševanje talcev vpletel celo turški predsednik Recep Tayyip Erdogan, ki je moral kot posrednik opraviti nočni klic. Sodniško četverico so s štadiona pospremili policisti zaradi nevarnosti, da bi jo še dodatno skupila, saj je razjarjena množica domačih navijačev vanjo metala kamenje in prazne steklenice.

Haciosmanoglu se primitivnega obnašanja ni pokesal, še več, medijem je prostodušno razlagal: »Moj klub bo raje umrl kot moški kakor da bi živel kot ženska.« Trabzonspor bo prihodnji dve domači tekmi kazensko odigral pred praznimi tribunami, po prstih pa so jo dobili še štirje predstavniki kluba, ki so sodelovali pri nezakoniti ugrabitvi, ki bodo morali za leto dni zamrzniti delovanje v nogometu in še plačati denarno kazen.