V novem Guinnessu tudi Đoković, Hamilton, Ronaldo in Mourinho

Pa tudi angleški nogometni veteran Frank Lampard, ki je na Otoku gole zabil že kar 39 klubom, nazadnje Chelseaju.

Objavljeno
06. september 2015 11.40
Posodobljeno
06. september 2015 11.40
*afp* Jose Mourinho
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Kaj je te dni skupni imenovalec teniškega igralca Novaka Đokovića, svetovnega prvaka v formuli ena Lewisa Hamiltona, nogometašev Cristiana Ronalda in Franka Lamparda ter razvpitega Chelseajevega trenerja Joseja Mourinha? Vsi so s svojimi športnimi dosežki tudi uradno našli mesto v najnovejši izdaji Guinnessove knjige rekordov, ki bo luč sveta ugledala v četrtek.

Prvi teniški lopar sveta se je med rekorderje vpisal dvakrat. Leta 2012 je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu s Špancem Rafaelom Nadalom odigral najdaljši posamični finale v zgodovini turnirjev velike četverice, po kar petih urah in 53 minutah izenačene srhljivke pa se je veselil zmage s 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5) in 7:5. Na avstralskem turnirju je kot prvi in doslej edini osvojil že pet lovorik in si s tem prislužil še eno omembo v Guinnessu.

Med rekorderji se je znašel tudi Realov portugalski superzvezdnik Ronaldo, ki je v španskem prvoligaškem tekmovanju vpisal že kar 27 trojčkov, obenem je tudi najbolj všečkan športnik na družbenih omrežjih z več kot 100 milijoni privržencev na Facebooku in skoraj 38 milijoni sledilcev na Twitterju. Nova različica knjige rekordov štirikrat omenja tudi Ronaldovega rojaka Mourinha: s Chelseajem je bil najdlje, na kar 77 tekmah, neporažen na domačem štadionu, osvojil je tudi največ točk v eni sezoni premier league (95), se veselil naslova v ligi prvakov kot trener dveh klubov (Porto in Inter) ter z 49 leti in 12 dnevi postal tudi najmlajši trener s stotimi dvoboji v angleškem prvoligaškem tekmovanju.

Novi rekorder je tudi Lampard, ki je na Otoku gole zabil kar 39 klubom, nazadnje - v minuli sezoni - Chelseaju, pri katerem si je sicer kruh služil kar trinajst let. Njegov dirkaški rojak Hamilton, sicer aktualni šampion, pa se je že rekordnih devet sezon zapovrstjo veselil vsaj po ene zmage v svetovnem prvenstvu in so ga prav tako zaznali v novi izdaji Guinnessove knjige rekordov.