Neymar z ekspresnim golom tlakoval Brazilcem pot v finale, tam jih čakajo Nemci

Reprezentanca Brazilije je v polfinalu olimpijskih iger s 6:0 odpravila Honduras. Neymar je zadel že po 15 sekundah.

Objavljeno
17. avgust 2016 19.23
Posodobljeno
17. avgust 2016 19.51
OLYMPICS-RIO-SOCCER-M
M. Ž.
M. Ž.

Rio de Janeiro - Brazilski nogometaši so v polfinalu olimpijskega turnirja z visokih 6:0 premagali Honduras in se bodo v finalu pomerili z Nemčijo.

Brazilci so doslej trikrat igrali v finalu olimpijskega turnirja in trikrat ostali praznih rok (1984, 1988, 2012). Jim bo v četrto le uspelo osvojiti premierni olimpijski naslov?

Brazilska reprezentanca je danes povedla že po vsega petnajstih sekundah, ko je kapetan Neymar izkoristil napako branilca Johnnyja Palaciosa in dosegel najhitrejši gol v zgodovini olimpijskih iger. Neymar je po strelu za vodilni gol nerodno padel prek vratarja Luisa Aurelia Lopeza Fernandeza, vendar pa je lahko nadaljeval z igro.

V nadaljevanju prvega polčasa je na sceno stopil Gabriel Jesus in v 26. minuti po podaji Luana povišal na 2:0, devet minut kasneje pa je izkoristil še podajo Neymarja in s svojim drugim golom postavil izid polčasa.

Brazilska reprezentanca je tudi v drugem polčasu zabila tri gole. Najprej je branilec Marquinhos v 51. minuti zadel iz bližine, nato je v 79. minuti po lepi akciji rezervista Felipeja Andersona zadel Luan, končni izid pa je v 91. minuti z bele točke dosegel Neymar in zaokrožil odlično tekmo Brazilije.

Nemčija izločila Nigerijo

Na drugi polfinalni tekmi so Nemci, ki na olimpijskih igrah sodelujejo prvič po 28 letih, z 2:0 premagali Nigerijo.

Nemci so povedli v deveti minuti, ko je po lepo ekipni akciji Max Meyer z desne strani podal na oddaljeno vratnico, tam pa je Lukasu Klostermannu preostalo le to, da je žogo potisnil v prazno mrežo.

Nigerija je bila v igri za izenačenje vse do 89. minute, ko je njene upe razblinil Nils Petersen. Nemški rezervist, ki je bil na zelenici le štiri minute, je v protinapadu ob levi vratnici pričakal podajo Davieja Selkeja in potrdil zmago svoje reprezentance.

Olimpijski turnir v nogometu, polfinale

Brazilija - Honduras 6:0 (3:0)

(Neymar 1., 91./11-m, G. Jesus 26., 35., Marquinhos 51., Luan 79.)

Brazilija: Weverton, Santos, Caio (57./Garcia), Marquinhos, Zeca, Augusto (76./Rafinha), Walace, G. Jesus (68./F. Anderson), Luan, Gabriel, Neymar.

Honduras: Fernandez, Pereiera, Murillo (46./Salas), Palacios, Hernandez, Garcia, Elis, Espinal, Acosta (72./Banegas), Quioto, Lozano (46./Benavidez).

-------------------------------------------

Nigerija - Nemčija 0:2 (0:1)

(Klostermann 9., Petersen 89.)

Nigerija: Daniel, Amuzie, Sincere, Troost-Ekong, Abdullahi, Udo (71./Sodiq), Usman, Umar, Mikel, Ezekiel, Sadiq (64./Ajayi).

Nemčija: Horn, Toljan, Ginter, Sule, Klostermann, L. Bender, S. Bender (76./Promel), Brandt, Meyer (85./Petersen), Gnabry (77./Max), Selke.