Olimpijske novice: V Braziliji hitro razprodali zadnji paket vstopnic, težava na poti olimpijske bakle

Prireditelji OI v Riu de Janeiru so prodali vseh 100.000 vstopnic, ki so jih spustili v prodajo kot del zadnjega paketa.

Objavljeno
22. julij 2016 08.38
Posodobljeno
22. julij 2016 08.45
OLY-2016-RIO-OLYMPIC RINGS
M. Ž., STA
M. Ž., STA
Rio de Janeiro - Potem ko so še pred dnevi ugotavljali, da imajo preveč neprodanih vstopnic, so prireditelji iger v Riu zdaj že bolj zadovoljni. Za zadnji paket vstopnic, ki so ga spustili v prodajo, je bilo zanimanje veliko, tako da je skorajda vseh 100.000 že pošlo, so sporočili prireditelji iger.

Pred enim tednom so imeli števec prodanih vstopnic pri 72 odstotkih - 4,4 milijona od skupno 6,1 milijona, ki so na voljo za navijače.

Četrtek je to sliko nekoliko opravil, saj je paket 100.000 vstopnic pošel v nekaj urah. V njem je bilo tudi nekaj najbolj zaželenih za slavnostno odprtje in slovesnost ob koncu iger, ljubitelji športa pa so največ zanimanja pokazali za nakup nogometnih, odbojkarskih, košarkarskih, atletskih in vstopnic za odbojko na mivki.

»Zelo smo zadovoljni z današnjo prodajo vstopnic. Vemo, da Brazilci vstopnice kupujejo v zadnjem hipu, zato smo zadovoljni, da se je prodaja začela vzpenjati,« je dejal direktor prodaje olimpijskih vstopnic Donovan Ferreti. Med kupci vstopnic iz tega paketa je bilo več kot 90 odstotkov domačinov.

S prodajo vstopnic so zdaj iztržili 978 milijonov realov oziroma 300 milijonov dolarjev.

Težava na poti olimpijske bakle

Prirediteljem olimpijskih iger se je zgodila manjša neprijetnost: v spremljevalni koloni olimpijske bakle je policist na motorju trčil v drugega udeleženca in poskrbel za nekaj lažjih poškodb. Olimpijska bakla ima na poti po Braziliji sicer precej težav, saj ta zadnji incident nikakor ni bil prvi.

Bakla potuje po Braziliji in bo pot končala na stadionu Maracana v Riu 5. avgusta, ko bodo slovesno prižgali olimpijski ogenj.

Za najodmevnejšo težavo, ki je sprožila velike proteste naravovarstvenikov, so poskrbeli prireditelji, ki so v Manausu skušali slovesnost predaje plamenice začiniti še s prisotnostjo redke vrste jaguarja. Toda žival, ki je bila sicer na verigi, se je zaradi ognja preveč vznemirila, nazadnje so jo morali, ker je niso pomirili niti z uspavalnimi naboji, policisti iz spremstva ustreliti.

Med drugim pa se je na poti bakle znašel tudi protestnik, ki je v zvezni državi Mato Grosso do Sul skušal olimpijski plamen pogasiti z vedrom vode, a ni bil uspešen.