Robert Žbogar dosegel cilj z državnim rekordom

V predtekmovanju discipline 200 m delfin je slovenski plavalec dosegel 22. mesto, a vpisal novo najboljšo znamko.

Objavljeno
08. avgust 2016 20.36
mpi plavanje
Š. Ro.
Š. Ro.

Rio de Janeiro - Danes se je v olimpijskih bazenih od slovenskih reprezentantov predstavil le Robert Žbogar. Nastopil je v predtekmovanju na 200 metrov delfin in z 22. mestom zgrešil uvrstitev v polfinale.

Vseeno je lahko bil kot prvi slovenski plavalec na letošnjih OI zadovoljen s svojim dosežkom, uresničil je svoj cilj in s časom 1:57,05 postavil nov državni rekord. Lastno znamko, doseženo letos v Kranju, je popravil za 24 stotink sekunde. Najhitrejši je bil sicer Madžar Tamas Kenderesi (1:54,73).

»Pričakoval sem ta rekord, skrita pričakovanja so bila seveda rezultatsko še malo višja in izid pod 1:57. A ne smem in morem biti slabe volje, če sem plaval najhitreje v življenju. Nekaj napak je seveda bilo v samem plavanju, a jih nima smisla iskati. Na koncu šteje čas in ta je bil dober,« je po tekmi povedal tekmovalec iz Begunj na Gorenjskem.

O tem, ali je bil dosegljiv tudi polfinale, za katerega je bil potreben čas 1:56,72, pa je odvrnil: »Po bitki je lahko biti general in govoriti kaj in kako. S tem se nima smisla ubadati in tega ugibati. Vem le, da je bil dosegljiv izid pod minuto in 57 sekund.«

Plavalne nastope v Riu bosta v torek nadaljevala Anja Klinar na 200 m delfin in Anže Tavčar na 100 m prosto.