Hokejisti z Zdravljico obudili tudi spomin na čudež izpred leta dni

Natanko leto dni po zgodovinski uvrstitvi na olimpijski turnir se slovenski hokejisti v Sočiju pripravljajo na prve tekme.

Objavljeno
08. februar 2014 12.11
Posodobljeno
08. februar 2014 12.11
ZOI
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Soči - Slovenski kulturni praznik, 8. februar, ima posebno mesto tudi v slovenski hokejski zgodovini. Na ta dan leta 2013 se je slovenska reprezentanca premierno uvrstila na olimpijski turnir.

Z zmago nad Dansko in z dvema goloma Davida Rodmana je Sloveniji uspel zgodovinski dosežek, katerega sadove varovanci Matjaža Kopitarja uživajo prav te dni v Sočiju.

Bolj za šalo kot zares so risi obeležili Prešernov dan, najmlajši član hokejske vrste Luka Gračnar je ob prazniku recitiral Zdravljico. Z njo so bodisi povadili za morebitno, a težko verjetno zmago proti velesilam na olimpijskem turnirju bodisi se spominili tistih čarobnih trenutkov iz Vojensa. Ob igranju slovenske himne se je tam mariskateremu risu orosilo oko.

Slovenska vrsta bo pred prvo tekmo OI z Rusijo odigrala že pripravljalni obračun z Avstrijo, ki ne bo odprt za javnost. Matjaž Kopitar v Sočiju že težko pričakuje tudi sina Anžeta, ki se bo ekipi pridružil v ponedeljek.