Hrvaška šampionka Blanka Vlašić: Ni potrebe po solzah

Nastop najboljše hrvaške atletinje Blanke Vlašić na OI je zaradi bakterijske okužbe postavljen pod vprašaj.

Objavljeno
22. maj 2012 13.22
Posodobljeno
22. maj 2012 13.44
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Zagreb - Kot vse kaže, bo brez olimpijskega nastopa v Londonu ostala najboljša hrvaška atletinja vseh časov Blanka Vlašić, ki je konec januarja prestala artroskopsko operacijo na Ahilovi tetivi na levi nogi. Okrevanje ne poteka po načrtih, saj se je v bolnišnici okužila z bakterijo, kar je pripeljalo do infekcije. Vlašićevo sedaj čaka novo dolgotrajno okrevanje, a njena kariera k sreči ni ogrožena.

»Srečna sem, ker mi je kar 13 let uspelo preživeti brez poškodbe. Kot veste, sem se pred nekaj meseci soočila s poškodbo, ki je zahtevala operacijo. To je bila nujna odločitev, mislim pa, da bi morala naslednjih 13 let imela mir s poškodbami,« je ostala pozitivna dvakratna svetovna prvakinja v skoku v višino, ki bi v Londonu morala braniti srebrno kolajno v skoku v višino.

»Vsi so govorili, da okrevanje po operaciji ahilove tetive traja približno dva meseca. Toda za koga? Morda za nekoga, ki rekrativno teče enkrat na mesec, toda ne zame...Po koncu terapije so mi odstranili šive in že sem lahko tekla brez bolečin. Toda v trenutku, ko so mi odstranili šive, se je rana močno odprla, kar je pripeljalo do dodatnih komplikacij. Noga je močno nabrekla, niso pomagali niti ledeni obkladki. Takoj sem poklicala zdravnika na Švedsko, ki je ob pregledu takoj posumil na infekcijo,« je težave z zdravljenjem opisovala 28-letna atletinja in dodala, da se rana sedaj vendarle celi tako kot mora.

Hrvaška šampionka, ki je leta 2007 slavila zmago na kar 18 tekmah od skupno 19, je pomirila svoje navijače in pojasnila, da kljub zdravstvenim težavam njena kariera ni ogrožena, vprašljiv je le njen nastop na OI v Londonu.

»Ne bom se predala brez boja. Nastop na OI bom odpovedala šele v zadnjem trenutku, če bo to res potrebno. Ni potrebe po solzah, saj moram v teh težkih trenutkih ohraniti trezno glavo. Čutim, da sem rojena za ta šport in me čaka še precej uspehov. Bog mi je poslal nekaj preizkušenj, ki pa jih bom prestala,« je odločena Vlašićeva.