Peter Prevc okoli vratu dobil še drugo kolajno

Na slovesni podelitvi v Sočiju je Peter Prevc po srebrni dobil še bronasto odličje za uspeh na veliki napravi.

Objavljeno
16. februar 2014 18.44
ZOI
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Soči - Slovenski olimpijski junak Peter Prevc je po srebrnem odličju na srednji napravi, sinoči zablestel tudi na veliki skakalnici in osvojil bronasto kolajno.

Zaostal je le za Poljakom Kamilom Stochom, ki je osvojil še drugo zlato, in Japoncem Noriakijem Kasaijem, ki si je pri 41 letih priboril prvo posamično olimpijsko kolajno. Prevc se je do druge kolajne dokopal v zelo težkih in spremenljivih razmerah, potem ko je bil po prvi seriji četrti, v drugi pa v boju za tretje mesto premagal Nemca Severina Freunda.

»Ko ob igranju himne, ne glede na to čigava je, gledaš svojo zastavo in olimpijski ogenj, gredo skozi tebe zelo lepi občutki in spomini. Spoznaš, da je to res nekaj posebnega, zgodi se lahko vsaka štiri leta,« je po podelitvi povedal slovenski junak.

Komaj 21-letni skakalec iz Dolenje vasi je srebro in bron osvojil že na lanskem SP, v Sočiju pa znova dokazal, da je mož za velike tekme. »Vzdušje je drugačno na SP kot na OI. Tu v Sočiju se lahko normalno sprehajam, saj je veliko vrhunskih športnikov in se hitreje izgubiš med sebi enakimi, kar mi je zelo všeč. Na SP po osvojenih medaljah nisem mogel več ven neopažen," je razliko med SP in OI opisal Prevc.

Ga zaradi težkih odličij že kaj boli vrat? Kot pravi, so bolj kot kolajne težke tekme, na katerih si jih je priboril. »Vsaka tekma je težka, morda je bilo več olajšanja po prvi tekmi, ko je bila prva medalja za mano. Vendar, kot sem dejal, vsaka tekma je težka. Obe podelitvi si bom zapomnil enako, res pa je, da sem bil na prvi bolj nervozen. Protokol mi še ni bil znan in sem moral razmišljati, da ne bom naredil kaj narobe. Na drugi podelitvi sem se bolj umirjen sprehodil in sem lahko sledil slovesnosti. Dan pa je bil zaradi vseh obveznosti spet dolg,« je o slovesnosti povedal skakalni mojster, ki si je ogledal tudi hokejsko tekmo Slovenije in ZDA.

Slovenskega šampiona jutri čaka še nastop na ekipni preizkušnji.