Pomembno vlogo bodo igrale številke

Ženski olimpijski superveleslalom: Ilka Štuhec s štartno številko 23, Maruša Ferk pa z 28.

Objavljeno
15. februar 2014 01.02
M. F., šport
M. F., šport
Rdeča Poljana – S štartno številko 23 se bo danes na superveleslalom podala Ilka Štuhec, kot 28 pa bo progo po Tini Maze in Mariborčanki napadla še Maruša Ferk. V slovenski reprezentanci so prepričani, da jih čaka zanimiva tekma.

Trener in vodja ekipe Andrej Možina pravi, da sta dekleti zelo dobro pripravljeni in temu primerno tudi smučata. Štuhčeva je imela precej smole pri žrebu. Do zadnjega je bila namreč v igri za nastop v ospredju, ki bi bil odskočna deska za vrhunski rezultat, je prepričan Možina, ki pričakuje, da bodo v toplem vremenu ob visokih temperaturah štartne številke igrale pomembno vlogo.

Ko sta v bobnu ostali dve številki, je dvojko prejela Američanka Leanne Smith. »Moje številke so vse boljše in boljše,« je Štuhčeva zapisala na twitterju. Kot zanimivost: v osmih žrebih v Sočiju je samo enkrat dobila številko med 1 in 7.

Na svoje krstne OI se je po težavah s kolenom – nazadnje je šla pod nož pred mesecem dni – odpravila brez bolečin. Nekdanja dvakratna mladinska svetovna prvakinja superkombinacije ni končala (odstopila je v slalomu), v smuku pa je vknjižila 10. mesto. Današnji superveleslalom je nestrpno pričakovala, saj je v tej disciplini dosegla tudi izid kariere v svetovnem pokalu; četrta je bila v tej zimi v Beaver Creeku.

Tudi Ferkova je v Sočiju našla dobre občutke z 10. mestom v superkombinaciji, kar je njena najboljša uvrstitev na OI. Današnja tekma se bo začela ob 8. uri.