Slovenski tenisači z dvoboji pričenjajo v nedeljo

Teniški olimpijski turnir se bo pričel v soboto - uvodni dvoboj na centralnem igrišču bosta odigrala Tomaš Berdych in Steve Darcis.

Objavljeno
27. julij 2012 12.55
OLY-TENN-ADV4/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

London - Teniški olimpijski turnir se bo z uvodnimi dvoboji pričel v soboto, ko bosta na zelenico v Wimbledonu stopila tudi prva favorita Roger Federer in Serena Williams. Čast igranja prvega dvoboja na centralnem igrišču je pripadla Čehu Tomašu Berdychu, ki se bo pomeril z Belgijcem Stevom Darcisem. 

Švicarski teniški as se bo na prvem dvoboju v All England Clubu meril z Kolumbijcem Alejandrom Fallo. Federer kot glavni oviri na poti do zlate kolajne vidi Srba Novaka Đokovića in domačina Andya Murrayja. »Oba igralca sta na zadnjem grand slamu pokazala izjemno formo. Ne želim gledati predaleč v prihodnost, toda upam, da se bom v velikem finalu pomeril z enim od njiju,« je po včerajšnjem žrebu dejal Federer. Pred njim bo na centralo igrišče stopila še ameriška šampionka Serena Williams, ki bo v uvodnem kolu lopar prekrižala s Srbkinjo Jeleno Janković.

Slovenski tenisači na igrišče v nedeljo

Slovenski olimpijci bodo prve dvoboje odigrali v nedeljo - najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je že preizkusila zelenico v Wimbledonu, pomerila pa se bo s Španko Mario Sanchez Martinez, ki jo dobro pozna, saj sta nekajkrat skupaj trenirali.

Težko delo čaka Blaža Kavčiča, ki bo moral za napredovanje v drugo kolo ugnati Nemca Philippa Kohlschreiberja. Ljubljančan je v svojem blogu podal nekaj olimpijskih občutkov ter tudi objavil par krajših videoposnetkov.

Slovenski ženski dvojici Katarina Srebotnik – Andreja Klepač je žreb v prvem krogu namenil precej slabše »rangirano« gruzijsko navezo Margarita Čahnašvili – Ana Tatišvili.

»Vsekakor je Wimbledon malo drugačen sedaj, kot pa je bil pred dvajsetimi dnevi. Jaz mislim, da je ta čas tako in tako glavno dogajanje tukaj v olimpijski vasi. Res gre za pravo doživetje. Vsak dan se nekaj dogaja, najboljše je, ker smo vsi športniki skupaj, kar se redko kdaj zgodi. Res je najboljši občutek, ko vidiš, da si med najboljšimi. Tudi s slovensko ekipo je super bivati v vasi, vzdušje je pozitivno in vsi smo veseli, da smo lahko tu,« je o prvih prijetnih olimpijskih vtisih po slovesnem dvigu slovenske zastave za STA dejala Hercogova.

Spored prvega kola na OI v Londonu.