Slovenci morajo biti kot Jamajčani: reči bobu bob

Vsak dan se bomo počutili olimpijsko, še bolje z odličjem.
Fotografija: Videz vara, Slovenija ima v tekmi mešanih ekip, na veliki skakalnici in v ekipni preizkušnji fantov široko pot do novih odličij. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Videz vara, Slovenija ima v tekmi mešanih ekip, na veliki skakalnici in v ekipni preizkušnji fantov široko pot do novih odličij. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Šport v tem tednu? Kakor je že rečeno v legendarnem filmu o jamajškem bobu Ledene steze: »Danes se počutim zelo olimpijsko.« Tako bo tudi v vseh dnevih tedna, boji na zimskih igrah v Pekingu bodo plamteli, a kdo bo pod olimpijskim ognjem tudi pregorel v preveliki želji po odličju. Danes sledi nov poskus slovenske osvojitve olimpijskega odličja, ob 12.45 bo na srednji skakalnici tekma mešanih ekip.

Deskarski dan D

V torek bo za ogrevanje ob 4. uri zjutraj moški superveleslalom, ob 9.30 biatlonce čaka posamična preizkušnja na 20 km. Paralelni veleslalom deskarjev se, naprej z ženskami kvalifikacijami, začenja ob 3.40. zjutraj. V hokejskem DP bo ob 18. uri povratna tekma polfinala med Olimpijo in Jesenicami, v odbojkarski ligi prvakov Merkur Maribor gosti (19) poljsko Zakso Kedzierzyn-Kozle.

Olimpija se pokaže

V sredo bo v Pekingu ženski slalom (3.15 in 6.45), slovensko nogometno prvenstvo se nadaljuje s preloženo tekmo 17. kola med Olimpijo in Muro (17.30). ACH Volley v povratni četrtfinalni tekmi pokala challenge (18) gosti Fonte Bastardo, Krim v rokometni ligi prvakinj gostuje v Metzu (18.45). Cedevita Olimpija v evropskem pokalu prav tako gostuje v Ulmu (19.30), tivolski hokejisti pričakujejo Bolzano (19.45) v ligi ICEHL.

Žan Kranjec bo šel v veleslalomu na OI na polno. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Žan Kranjec bo šel v veleslalomu na OI na polno. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

Zložiti kombinacijo

Četrtek prinaša olimpijsko alpsko kombinacijo z udeležbo Boštjana Klineta, Nejca Naraločnika in Mihe
Hrobata
. Smuk bo ob 3.30, slalom ob 7.15. Smučarke bodo tekle (ob 8. uri) na 10 km v klasični tehniki, tudi z Anamarijo Lampič.

Štuhčeva v akciji

V petek bo ob 4. uri superveleslalom z Ilko Štuhec in Marušo Ferk Saioni. Štiri ure kasneje tekače čaka 15-kilometrska preizkušnja, ob 10. uri bo biatlonski šprint (Polona Klemenčič, Živa Klemenčič). Še dve uri pozneje bodo kvalifikacije orlov na veliki skakalnici. Doma v ligi ABA košarkarji Krke pričakujejo Cibono (18), Cedevita Olimpija je v Splitu (20).

Vsi v Sloveniji upoštevajo le konservativne zimske športe, kaj pa deskarka prostega sloga Urška Pribošič? FOTO: Mike Blake/Reuters
Vsi v Sloveniji upoštevajo le konservativne zimske športe, kaj pa deskarka prostega sloga Urška Pribošič? FOTO: Mike Blake/Reuters

Skakalci na veliko

Kronologija za soboto 12. februarja? Ob 8.30 ženska tekaška štafeta, ob 10. uri biatlonci v šprintu, tudi z Jakovom Fakom, na veliki napravi bo ob 12. uri boj skakalcev za odličja. V Sloveniji bosta dve tekmi 21. kola 1. SNL: Domžale - CB24 Tabor (15)
in Celje - Koper (17.30). Rokometašice Krima so v ligi prvakinj gostje (16) Vipers Kristiansanda.

Derbi v Stožicah

Nedelja, 13. februarja, mora biti srečna, ne nesrečna! Žan Kranjec je ob 3.15 in 6.45 na veleslalomski progi, ob 8. uri je moška tekaška štafeta. Biatlonke imajo od 10. ure naprej zasledovanje, moški od 11.45. V noči na ponedeljek, 14. februarja, bo od 3.15 v ognju kvalifikacij v skokih deskarka Urška Pribošič. Ob 12. uri bo ekipna tekma skakalcev. Nogometaši v domači ligi imajo derbi, ob 17.30 je v Stožicah obračun med Olimpijo in Mariborom. Ob 15. uri bo še dvoboj Mura - Bravo. V ICEHL zeleno-beli hokejisti gostujejo v Salzburgu (16.30).

Komentarji: