Robič novim podvigom naproti

Ultramaratonska dirka Le Tour Direct se bo pričela 2. septembra, prve kolesarje, med njimi želi biti tudi Robič, pa na cilju pričakujejo osem dni kasneje.

Objavljeno
25. avgust 2005 16.05
Jure Robič
Ljubljana - Slovenski maratonski kolesar Jure Robič se je 1. julija iz Združenih držav Amerike vrnil s prvim mestom na prestižni dirki RAAM (dirka preko ZDA), kjer je ponovil lanski uspeh, zdaj pa se bo podobnega podviga lotil še na evropskih tleh. Dirka Le Tour Direct, ultramaratonska preizkušnja, ki poteka po trasi dirke Tour de France iz leta 1903, se bo pričela 2. septembra, prve kolesarje, med njimi želi biti tudi Robič, pa na cilju pričakujejo osem dni kasneje.

Robič bo v Francijo, to bo mimogrede prva takšna dirka na Stari celini, odpeljal podobno ekipo, kot jo je imel na ameriških tleh, saj se je recept obnesel, iz ZDA pa je odnesel že dva naslova zmagovalca najtežje kolesarske preizkušnje na svetu. Tokrat ultramaratonske kolesarje čaka 4.022 kilometrov dolga dirka z imenom Le Tour Direct, ki se od ameriškega RAAM-a razlikuje po tem, da je zaradi ožjih cest precej bolj zahtevna na spustih, prav tako pa kolesarje čaka veliko več vzponov. Teh naj bi bilo na celotni trasi kar za 47 kilometrov, vendar pa Robič pred pričetkom novega podviga ne skriva visokih načrtov.

"Že na RAAM-u sem vedel, da se bom spopadel tudi z Le Tour Direct in nobena skrivnost ni, da želim tudi tu zmagati. Konkurenca bo vse prej kot lahka, saj bodo prišli drugo-, četrto- in petouvrščeni z RAAM-a, pri čemer pa je trasa kar precej drugačna od ameriške. Mislim, da sem dobro pripravljen, v zadnjem času sem bolj treniral predvsem vzpone, kar mi bo zelo koristilo," pred dirko meni Robič, ki ga bo na poti spremljal tudi novinar Tomaž Kovšca, ki bo vse posnel na filmski trak.