Anđela bo čustva raje skrila

Rokometna liga prvakinj: danes v vroči Morači (ob 19. uri) preizkus Krimovega značaja.

Objavljeno
06. februar 2014 18.51
Rokometašice Krima.Na sliki Anđela Bulatović. Ljubljana,30.09. 2013
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Ljubljana – Krim Mercator in Budućnost sta v zadnjih letih odigrala že toliko tekem – v tej sezoni tri – da danes, ko se bosta ob 19. uri srečala v vroči podgoriški Morači, ne bo skrivalnic. Kdor se bo veselil zmage, bo naredil precejšen korak k sklepnem turnirju lige prvakinj v Budimpešti.

Krim so v premoru zapustile štiri igralke in tako ima Budućnost zdaj celo več tujk od Ljubljančank, pri katerih kadrovske in finančne težave niso načele ekipnega duha. Še več, celo okrepile so ga. Krim je proti Larviku prikazal najboljšo igro. Izkazala se je zlasti obramba. Ta je tudi zaščitni znak Črnogork, zato se obeta boj na okopih z zadetki, redkimi kot pri vaterpolu. Na tekmi regionalne lige sredi januarja sta se ekipi v ogrevalni dvorani Stožic razšli z 19:19. Septembra lani je Krim slavil zmago v Črni gori (26:22), malo pred tem je bila Budućnost na turnirju v Koprivnici boljša s 23:12.

Budućnost je v 1. kolu pokazala, da misli resno. Evropskemu prvaku Györu je v gosteh odščipnila točko. V vratih je odlična Clara Woltering, na črti dominantna nekdanja krimovka Dragana Cvijić, na zunanjih položajih se prebuja Cristina Neagu, hitri krilni igralki (Petrović, Mehmedović) kaznujeta vsako izgubljeno žogo, zato bo omejitev števila tehničnih napak na minimum nujna za morebitno presenečenje.

Spodbudno je, da je formo našla Andrea Penezić, ob Sergeji Stefanišin junakinja zmage proti Norvežankam. »Ne vem, kaj je bilo narobe, a Larvik je bil neprepoznaven. Budućnost nam gotovo ne bo olajšala dela. Ima najboljšo obrambo v Evropi. Zares bomo morale pokazati odlično igro, če želimo ostati neporažene. Pripravljene smo na boj,« je bila samozavestna »Penka«, ki se je le malce namrdnila, ko je izvedela, da bosta sodnika njena rojaka iz Hrvaške.

Pod posebnim drobnogledom bo Anđela Bulatović, ki je po 10 letih pri Budućnosti prestopila k večnim tekmicam. »Budućnost ima doma posebno energijo in težko nam bo. Toda bele zastave ne bomo nesle s seboj. Ker smo šibke v rotaciji, bomo morale pokazati pravi značaj,« je pomen sloge v ekipi izpostavila Bulatovićeva, ki je pod taktirko Dragana Adžića osvojila zlato na EP, srebro na OI in ligo prvakinj.

Četudi Tone Tiselj pozna tekmeca kot svoj žep, mu je lahko Bulatovićeva vendarle prišepnila kakšno skrivnost iz črnogorske garderobe. »No, ja. Kaj bi se že našlo,« pravi 27-letna igralka, ki jo črnogorski mediji že vidijo v stari jati pri svojih »đevojkah«: »Ta čas to ni ravno primerna tema. Lahko rečem, da bi rada ostala na Krimu, najprej se želim pogovoriti z upravo. Če se ne bomo mogli dogovoriti, bom dovzetna za druge ponudbe.«

Vrnitev v matično dvorano zanjo ne bo lahka. »Verjetno bo zame tekma bolj čustvena, vendarle sem odrasla v Budućnosti. A takšno je življenje, sem profesionalka in tako se moram obnašati.« Če bo zmagala ali celo zabila odločilni gol, ne bo skakala od navdušenja: »To ne bi bilo lepo od mene. Pa saj niti nisem tip igralke, ki se kaj dosti veseli golov.«