Anfield navdih za ose, svarilo za pivovarje

V Novem mestu danes in jutri za pokal Slovenije. Polfinalna para Gorenje – Celje PL in Krka – Sviš.
Fotografija: Celje in Krka sta odigrala zadnji finale v Ljutomeru. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Celje in Krka sta odigrala zadnji finale v Ljutomeru. FOTO: Tomi Lombar

V novomeški dvorani Marof bo konec tedna vrhunec rokometne sezone na Slovenskem. Ker Celje Pivovarna Laško suvereno koraka k naslovu državnega prvaka, je prav zaključni turnir pokala Slovenije priložnost za tekmece, da mu vzamejo lovoriko.

Eno so Celjani že izgubili, v superpokalu jim jo je vzela prav gostiteljica turnirja Krka, ki ima lepe možnosti, da se znova znajde v pokalnem finalu, saj bo njen polfinalni tekmec (danes ob 20. uri) Sviš, zadnjeuvrščena ekipa lige NLB.
 

Gorenje zgolj z enim pokalom


Finale pred finalom bo prej, ob 17. uri se bosta udarila Celje in Gorenje. Celjani so dobili vse tri derbije v sezoni, vsi so bili zanimivi, Velenjčani s trenerjem Zoranom Jovičićem upajo, da jim bo končno uspelo premagati večne tekmece in se po 16 letih dokopati do druge pokalne lovorike.

David Miklavčič je igral tako za Gorenje kot Celje. S slednjim je že osvojil pokal, zdaj bi ga rad tudi z Velenjčani. FOTO: Tomi Lombar
David Miklavčič je igral tako za Gorenje kot Celje. S slednjim je že osvojil pokal, zdaj bi ga rad tudi z Velenjčani. FOTO: Tomi Lombar


»Pred nami je težak vikend, pestijo nas poškodbe. Pričakujem borbo za vsako žogo, nenazadnje nimamo kaj izgubiti,« je pred 116. derbijem razmišljal Jovičić, ki ne bo mogel računati na Vida Levca, verjetno tudi ne na Nikolo Špelića in Darka Stojnića. Direktor »os« Janez Gams daje prednost Celjanom, ampak ... »Mar ni Liverpool brez dveh glavnih napadalcev izločil Barcelone,« je spomnil na čudež z Anfielda.
 

Ocvirk za dvojno krono


Celjani so v Sloveniji kot Barça ali Real, imajo že 21 pokalov, v tem tekmovanju so neporaženi od leta 2012. Trener Tomaž Ocvirk si obeta prvi naslov na celjski klopi.

Sviš se je leta 2014 meril v finalu s Celjem v Golovcu. FOTO: Mavric Pivk
Sviš se je leta 2014 meril v finalu s Celjem v Golovcu. FOTO: Mavric Pivk


»Vsaka tekma je poglavje zase, predvsem v pokalu, saj ena odloča o napredovanju. Pozabiti moramo na zgodovino in dosedanje dvoboje, začenja se iz ničle, kot smo videli tudi v nogometu, tudi prepričljiva rezultatska prednost ne pomeni nič, če ne igraš zavzeto do konca,« opozarja Ocvirk, čigar fantje so si z zmago v Velenju pred dvema tednoma praktično zagotovili 23. prvenstveno zvezdico.
 

Sviš kot leta 2014?


Finale bo jutri ob 17. uri, tekma za 3. mesto ob 14. Lani so Celjani v Ljutomeru premagali Krko s 40:33. Z Gorenjem so se v pokalu nazadnje srečali pred dvema letoma, ko je bilo v Mariboru 26:23. Krka in Sviš sta se v prvenstvu pomerila dvakrat, obakrat je bilo tesno, v Novem mestu 29:27, v Ivančni Gorici 33:36.

»Krka je favorit, a mi vidimo svoje priložnosti. Obljubljamo boj do konca in verjamemo, da lahko presenetimo,« je odločen Aleksander Polak, trener Sviša, ki je v pokalnem finalu nastopil leta 2014.

Preberite še:

Komentarji: