Beguš v Ribnico

Ekipo rokometnega kluba Ribnica Riko hiše bo v novi sezoni skoraj zagotovo vodil Robert Beguš.

Objavljeno
20. junij 2013 00.29
lvu KRIM MERCATOR
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Ribnica - Novice o prihodu nekdanjega selektorja ženske reprezentance, ki je nazadnje delal z žensko ekipo Logatca, direktor kluba Marko Obrstar sicer ni želel uradno potrditi, saj naj bi bila še vedno v igri tudi dosedanji trener in nekdanji vratar Mustafa Torlo ter še en domači strokovnjak Janez Ilc.

Pogodba naj bi bila sklenjena v teh dneh, najkasneje pa do konca prihodnjega tedna. Če jo bo podpisal 44-letni Beguš, nekoč tudi trener rokometašev Škofljice, pa ženskih ekip Krima Mercatorja in Olimpije, bo Ribničane skušal prvič popeljati v končnico za prvaka v 1. SRL.

Ribnica, kjer je glavni sponzor predsednik Janez Škrabec, namreč že leta naskakuje zgornji dom, pa ji je vselej spodletelo, tudi zavoljo konkurence nekaterih klubov, ki so živeli nad svojimi zmožnostmi in se zato kasneje znašli v težavah (Slovan, Loka, Maribor, Krško). V klubu se je v tem času zamenjalo veliko igralcev in trenerjev (Tomšič, Zarabec, Toplak ...), zato bo moral Beguš močno zavihati rokave, če ne želi doživeti podobne usode.

Največji uspeh Ribnice, ki je nazadnje osvojila 7. mesto v državi, je sicer 3. mesto v pokalu Slovenije v sezoni 2010/11, ko je premagala tudi gostitelja Celje Pivovarna Laško.