Bobni določeni, Slovenci med elito

Na četrtkovem žrebu skupin za evropsko prvenstvo v rokometu bo Slovenija med šestimi nosilkami.
Fotografija: Slovenci bodo nosilci na žrebu. FOTO: Jozo Čabraja/Kolektiff
Odpri galerijo
Slovenci bodo nosilci na žrebu. FOTO: Jozo Čabraja/Kolektiff

V Budimpešti bodo v četrtek ob 17. uri opravili žreb skupin za januarsko evropsko prvenstvo v rokometu, ki ga bosta gostili Slovaška in Madžarska.

Vnaprej je določeno, da bo Slovenija prvi del igrala v skupini A v Debrecenu na Madžarskem. Slovenci so se znašli med šestimi nosilci, poleg nje so to še zadnja finalista EP 2020 Španija in Hrvaška ter Norveška, Nemčija in Portugalska.

V drugem bobnu bodo Švedska, Madžarska, Rusija, Danska, Srbija in Avstrija. V tretjem pa Slovaška, Belorusija, Islandija, Češka, Francija in Severna Makedonija, v četrtem pa Nizozemska, Črna gora, Ukrajina, Poljska, BiH in Litva.

Slovenci so v nedeljo visoko premagali Turčijo. FOTO: Slavko Kolar
Slovenci so v nedeljo visoko premagali Turčijo. FOTO: Slavko Kolar

 

Mogoča skupina smrti


Lahko bi se zgodilo, da bi se Slovenija znašla v skupini smrti z Dansko in Francijo. Zelo ugodna pa bi bila denimo z Avstrijo in Severno Makedonijo. Madžari bodo igrali v Budimpešti, Hrvati v Szegedu, Nemci in Čehi v Bratislavi ter Slovaki v Košicah. 



Reprezentanca Ljubomirja Vranješa je lani na Švedskem zasedla prvo mesto, bila je najboljša v kvalifikacijski skupini 5, kjer so bile še Nizozemska, Poljska in Turčija.

Preberite še:

Komentarji: