Bomba z Obale: Veselin Vujović na klopi Kopra

»Finančna nagrada ne bo posebej bogata, a bi rad predvsem obdržal dobro formo kot trener.«

Objavljeno
28. junij 2017 16.16
J. P.
J. P.

Ljubljana − Vzrok za nepričakovan »sporazumni« odhod dosedanjega trenerja Zorana Jovičića iz slovenskega rokometnega prvoligaša Kopra 2013 pred dobrima dvema tednoma je bil očitno ta, da so v primorskem kolektivu pripravljali teren za slovito ime, ki ga bo nasledilo. Danes je namreč v javnost treščila neverjetna vest, da bo ambiciozno moštvo z Obale odslej vodil selektor slovenske moške reprezentance Veselin Vujović. Prekaljeni Črnogorec je na klubski sceni nazadnje poveljeval zasedbi Zagreba.

Od jeseni v klubsko dogajanje ni bil vpet, pričakovati pa je bilo, da ga bo v svoje vrste zvabil kateri od evropskih velikanov. Toda 56-letni trenerski lisjak se je odločil za dveletno sodelovanje s Koprom, ki je zadnje štiri sezone uspešno tekmoval pod Jovičićevo taktirko in tako dvakrat zapored dosegel četrto mesto v ligi NLB, v sezoni 2015/16 pa je tudi prišel v finale pokalnega tekmovanja, v katerem je sicer pokleknil pred Celjani. Vujović doslej ni vodil še nobenega slovenskega kolektiva.

»Po rezultatu, ki smo ga dosegli v Franciji, sem pričakoval dogovor s katerim od velikih evropskih klubov, imel sem stike s Flensburgom in Kielom, a bolj konkretne so bile ponudbe manjših klubov iz Poljske, Romunije, Ukrajine. S tem se ne bi afirmiral kot trener, poleg tega bi bil še daleč od dogajanja v reprezentanci, ki jo čaka evropsko prvenstvo na Hrvaškem. Po tekmi s Portugalsko so pristopili k meni ljudje iz koprskega kluba, zamisel so podprli tudi pri RZS, ker v Kopru igra šest mladih reprezentantov. Finančna nagrada ne bo posebej bogata, a bi rad predvsem obdržal dobro formo kot trener, to pa je mogoče le, če si vseskozi na klopi, ne pa med pogovori v lokalu ali pred televizijo,« je povedal Vujović, ki se je s Koprčani dogovoril za dveletno sodelovanje, a s klavzulo, ki mu omogoča predčasen odhod, če prejme dobro ponudbo od drugod.