Boris Denič na klopi Maribora

Ker je francoski Chambery za trenerja izbral Ivico Obrvana, se je slovenski rokometni selektor odločil za »plan B«.

Objavljeno
05. november 2014 21.53
hočevar rokomet
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Ljubljana - Boris Denič je novi trener rokometašev Maribora. Selektor slovenske reprezentance bo opravljal dvojno vlogo in začinil dogajanje v slovenskem prvenstvu.

Francoski prvoligaš Chambery je namesto Deniča izbral Hrvata Ivico Obrvana, šefa stroke pri makedonski reprezentanci in nekdanjega trenerja Gorenja. To je bila dobra novica za vodstvo Maribora, ki se mu je osemdnevno čakanje in omahovanje po odstavitvi dolgoletnega trenerja Marka Šibile naposled izplačalo, saj je zvabilo preverjenega in ambicioznega strokovnjaka, s katerim bo želelo storiti korak naprej in se uvrstiti v finale slovenskega prvenstva.

Ljubljančan Denič, ki se je izkazal pri Slovanu in še veliko bolj s slovensko reprezentanco, s katero bo januarja naskakoval svetovni vrh v Katarju, bo prav gotovo vrgel rokavico Celju in Gorenju. Ekipa ima potencial, vendar potrebuje okrepitve, in vprašanje je, koga bo lahko Denič pripeljal v Tabor.

Maribor, ta čas tretja ekipa v 1. SRL zaradi edinega poraza v Velenju, že nekaj časa trka na vrata vodilnih, vendar pod Šibilo nikdar ni zares stopila skoznja. V zadnjih štirih sezonah se lahko najbolj pohvali z uvrstitvijo v četrfinale pokala EHF.

Denič naj bi debitiral v soboto, ko bodo vijoličasti gostili Jeruzalem iz Ormoža. Lahko se bo povsem osredotočil na prvenstvo, saj je Maribor izpadel iz pokala EHF in pokala Slovenije, zaradi česar se je tudi moral posloviti Šibila.