Brumen novi član Vardarja

Slovenski rokometaši Matjaž Brumen je iz koprskega Cimosa prestopil k makedonskemu prvaku Vardarju.

Objavljeno
20. junij 2013 14.49
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Ljubljana - Matjaž Brumen, eden glavnih igralcev v slovenski rokometni ligi, je danes v Skopju podpisal pogodbo z makedonskim prvakom Vardarjem, ki sestavlja sanjsko ekipo.

»Ravno ste me dobili v Skopju, kjer sem pred nekaj minutami podpisal pogodbo. Gre za dveletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za eno, o čemer se bomo odločili marca,« v pogovoru za Delo navdušenja ni skrival 30-letni Ljubljančan, ki bo po zgodbah na Prulah, v Celju in Cimosu prvič igral v tujini.

Vardar, ki ga je prejšnji teden prevzel ruski milijarder Sergej Samsonov, sestavlja sanjsko ekipo, v kateri naj bi v prihodnji sezoni med drugimi igrali Alem Toskić, Timur Dibirov, Stefan Terzić, Danil Šiškarev, Mihail Čipurin in drugi, želijo si še Sergeja Harboka, pa vratarja Slawomirja Szmala ali Borčeta Ristovskega, iz Metalurga snubijo Darka Stanića in kapetana Naumčeta Mojskovskega. Govori se tudi o prihodu najboljšega pivota na svetu Julena Aguinagaldeja iz Atletica ... Trener bo Srb Zoran Kastratović, ki bo zamenjal Veselina Vukovića. Brumen naj bi bil številka 1 na desnem krilu.

Vardar bo igral v ligi prvakov, saj je bil v makedodonskem prvenstvu boljši od Metalurga, ki se mu obetajo težki časi. Klub odpušča igralce, med drugim tudi poškodovanega Miladina Kozlino.

Brumen je zadnjih šest let preživel pri Cimosu, ki pa gre zaradi dolgov v stečaj. Kopski klub bo novo zgodbo začel brez denarja iz ničle.