Brumzi spet »doma«

Eden najbolj izkušenih rokometašev pri nas Matjaž Brumen se bo iz Izole preselil v Ljubljano k Slovanu.
Fotografija: Matjaž Brumen bo pomembna okrepitev kluba s Kodeljevega. FOTO: LL Grosist Slovan
Odpri galerijo
Matjaž Brumen bo pomembna okrepitev kluba s Kodeljevega. FOTO: LL Grosist Slovan

Bivši rokometni reprezentant Matjaž Brumen (37 let, 190 cm) se vrača v Ljubljano, kjer je začel kariero. Okrepil bo novega prvoligaša LL Grosist Slovan.

Levoroki krilni igralec, ki lahko igra tudi na desnem zunanjem položaju, je doslej branil barve Prul, Celja, Cimosa, Vardarja, Gorenja, Nexeja in nazadnje Izole.



»Čeprav zdaj živim z družino v Kopru (z ženo Moreno in dvema otrokoma; op. p.), se z veseljem vračam v Ljubljano. Hvala trenerju Alešu Repini in vodstvu kluba za zaupanje,« je sporočil priljubljeni Brumzi, ki je zbral 131 nastopov za Slovenijo in dosegel 358 golov.


 

Tudi mestni derbi


Na Kodeljevem so očitno odločni postati stabilni prvoligaši. A podobne načrte imajo mestni tekmeci z Galjevice (Ljubljana), ki jih vodita trener Bojan Čotar in kot športni direktor Brumnov nekdanji soigralec Jure Natek. V prihodnji sezoni se nam po dolgem času obeta derbi prestolnice.



Brumen je bil leta 2004 evropski prvak s Celjem Pivovarno Laško. S Cimosom se je uvrstil v četrtfinale lige prvakov, podobno mu je uspelo z Vardarjem. Za Slovenijo je nastopil na OI v Atenah 2004, SP 2001 v Franciji, SP 2003 na Portugalskem, SP 2005 v Tuniziji in SP 2007 v Nemčiji ter na EP 2002 na Švedskem, EP 2010 v Avstriji in EP 2012 v Srbiji

Brumen je s Slovanom podpisal enoletno pogodbo.

Preberite še:

Komentarji: