Celjani in Krimovke dobili nasprotnike v najelitnejšem evropskem tekmovanju

Rokometaše Celja čaka težko delo v ligi prvakov, Krimovkam je bil naklonjen žreb lige prvakinj.

Objavljeno
27. junij 2014 20.13
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Dunaj - Rokometaši Celja Pivovarne Laško in Krima so na žrebu na Dunaju dobili svoje nasprotnike za prihajajočo sezono lige prvakov in lige prvakinj.

Celjani, ki bodo edini slovenski predstavniki v ligi prvakov, so bili pred žrebom v drugem jakostnem bobnu, za nasprotnike pa so dobili Veszprem (zanj igra Gašper Marguč), Čehovske Medvede, Rhein-Neckar Löwen, Vardar (Miladin Kozlina, Matjaž Brumen) in Montpellier (Dragan Gajič, Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik, Borut Mačkovšek).

»Glede na ekipe, ki so sodelovale v žrebu, je bilo jasno, da ne bo lahkih nasprotnikov. Dobili smo močno in za nas, kot tudi gledalce zelo zanimivo skupino. V njej je kar nekaj ekip, ki imajo ambicije po samem vrhu Evrope, ko ciljajo na sam naslov. Veselimo se tekem z njimi in ko bo čas za to, se bomo nanje maksimalno pripravili, nato pa bomo videli kaj to pomeni na igrišču in kaj lahko pričakujemo ob zaključku skupinskega dela. Če primerjam lansko skupino z letošnjo, so se nekatere ekipe ponovile, mislim pa, da je letošnja vseeno močnejša in še zahtevnejša. A to je za pričakovati in za nas bo iz leta v leto težje, saj proizvajamo igralce, ki jih velikani takoj ko se izpostavijo, premamijo v svoje vrste. Na to smo ponosni in tako bomo delali naprej, vendar to ne pomeni, da ne bomo želeli zmagovati ali da ne bomo zmagovali. Prihajajo vrhunska imena, vendar mi verjamemo v to kar delamo in za kar se trudimo vsak dan. Videli bomo kaj bo to prineslo, vsekakor pa bomo na igrišču pustili svoje srce in se borili za klub, zase in naše navijače,« je o žrebu povedal trener Celja Branko Tamše.

Krimu lažja skupina

Krimovke so bile uvrščene v prvi jakostni boben, žreb pa jim je bil naklonjen, saj bodo v skupini A njihovi nasprotniki Dinamo-Volgograd, Hypo in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja, na katerem sodelujejo Minsk, Ferencvaros, Zwolle in Leipzig.


Žreb lige prvakov za ženske

Skupina A: Krim Mercator, Dinamo-Volgograd, Hypo, zmagovalec prvega kvalifikacijskega turnirja.

Skupina B: Budućnost, Thüringer HC, Vardar, zmagovalec drugega kvalifikacijskega turnirja.

Skupina C: Györ, Viborg, Lokomotiva Zagreb, Sävehof.

Skupina D: Larvik, Baia Mare, Metz, Selgros Lublin.

 

Žreb lige prvakov za moške

Skupina A: Kiel, Metalurg, Zagreb, Naturhouse La Rioja, Paris Saint-Germain, zmagovalec prvega kvalifikacijskega turnirja (Meškov Brest, Vojvodina, Tratran Prešov, Targos Bevo).

Skupina B: Barcelona, København, Alingsas, Wisla Plock, Flensburg-Handewitt, zmagovalec tretjega kvalifikacijskega turnirja (Constanta, Haslum, Bešiktaš, Hasselt).

Skupina C: Veszprem, Celje Pivovarna Laško, Čehovski Medvedi, Rhein-Neckar Löwen, Vardar, Montpellier.

Skupina D: Vive Targi Kielce, Dunkerque HB Grand Littora, Kadetten Schaffhausen, Pick Szeged, Aalborg, zmagovalec drugega kvalifikacijskega turnirja (Motor Zaporožje, Porto, Alpla, Junior Fasano).