Celjani povsem pogoreli proti zvezdnikom PSG

Francozi so pokazali moč in razbili slovenske prvake, ki se niso pobrali po izgubi Josipa Šarca. V Parizu le formalnost. Napad razglašen, prihodnost nejasna.
Fotografija: Arsenije Dragišević je bil redka svetla točka v celjski ekipi. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Arsenije Dragišević je bil redka svetla točka v celjski ekipi. FOTO: Uroš Hočevar

Zgodnja poškodba najboljšega igralca Josipa Šarca je spodrezala krila rokometašem Celja Pivovarne Laško, ki se niso pobrali od šoka in že v prvem polčasu izgubili vse možnosti proti zvezdniški ekipi Paris Saint-Germaina v prvi tekmi osmine finala lige prvakov. Na koncu je bila razlika ogromnih 13 golov, četrtkova revanša v Franciji bo zgolj revijalnega značaja.

Celjani so po sedmih letih le dočakali nastop v izločilnih bojih elitnega tekmovanja, ki jim ga je lani ukradla pandemija koronavirusa. Ta je še vedno močno prisotna in zato je bila dvorana Zlatorog žalostno prazna. V moralno podporo slovenskim prvakom pa je bilo v hramu slovenskega rokometa na sedeže obešenih prek 1000 majic z napisom Nič nas ne ustavi, koronskega mota ekipe trenerja Tomaža Ocvirka.



Ta si je tudi brez poškodovanih Tilna Kodrina in Vida Poteka obetal dober odpor proti najbogatejši rokometni ekipi na svetu, toda vse načrte mu je porušila poškodba hrvaškega reprezentanta Šarca, ki je že v prvem napadu po nesrečnem koraku ob podaji obležal na tleh s hudimi bolečinami v kolenu in je odšel z igrišča s pomočjo zdravniške ekipe in ob moralni podpori soigralcev.



Brez aduta tako v napadu kot v obrambi, ki je podpisal pogodbo z nemškim Göppingenom za naslednjo sezono, so Celjani padli v črno luknjo, tudi obrambe razpoloženega Miljana Vujovića jim niso kaj prida pomagale, v napadu so bili povsem izgubljeni, razglašeni in so že do odmora zaostali za 10 golov. Dosegli so jih vsega 11. Sanj o presenečenju vsaj na domači tekmi je bilo konec, ostalo je samo vprašanje končne razlike.


Vujoviću in Dragaševiću pozitivna ocena


Popolne sramote vseeno ni bilo, Parižani, ki so bili brez glavnih zvezdnikov Mikkela Hansna in Nikole Karabatića, so v nadaljevanju malce ustavili konje. Trener Raul Gonzalez, že prvak z Vardarjem, se je zavedal, da so ključne tekme še pred ekipo, ki kljub ogromnim vložkom že vrsto let neuspešno naskakuje evropski vrh.

Tomaž Ocvirk si je obetal celo zmago proti Parizu. FOTO: Uroš Hočevar
Tomaž Ocvirk si je obetal celo zmago proti Parizu. FOTO: Uroš Hočevar


Obrambi sta razpadli in Celjani so znižali razliko na devet golov, nakar se je nadaljevala pariška kanonada in botrovala najvišjemu porazu Celja na domačih tekmah v ligi prvakov. Če upoštevamo, da ekipo zapuščajo igralci, kot so Šarac, Patrik Leban (Erlangen), Filip Ivić (Zagreb), Matic Grošelj (Chartres), Jan Grebenc ..., je glede na napovedane okrepitve težko pričakovati, da bo bolj konkurenčna v bližnji prihodnosti. Pohvale gredo samo mlademu slovenskemu reprezentantu Vujoviću, ki je preprečil še veliko bolj grotesken izid, in 18-letnemu Arseniju Dragaševiću, ki je dosegel šest golov.

Preberite še:

Komentarji: