Celjani s porazom ogrozili nastop na zaključnem turnirju 

Rokometaši Celja so v dvorani Zlatorog izgubili proti Zagrebu z 29:32 in udeležbo na F4 postavili na kocko. 

Objavljeno
14. februar 2017 20.47
--
N. Gr.
N. Gr.

Celje - Rokometaši Celja so v dvorani Zlatorog gostili neposredne tekmece za nastop na zaključnem turnirju četverice v ligi Seha in proti Zagrebu izgubili z 29:32. Celjani so večino tekme lovili Zagrebčane, ki so se pred zadnjimi desetimi minutami odlepili in pobegnili na štiri zadetke prednosti. Med najbolj zaslužnimi za zmago Zagreba je bil vratar Ivan Stevanović, končni rezultat na tekmi je z zadetkom v celjsko mrežo postavil slovenski reprezentant Darko Cingesar. 

Celju ni pomagala niti igra brez vratarja, v napadu so zapravljali žoge, Zagreb pa je z dolgimi napadi uspešno kradel čas. Končni izid srečanja v Zlatorogu je bil 29:32, poraz pa bi bil za Celje lahko usoden. Po nesrečnem in nespretnem porazu s Kristianstadom v ligi prvakov so tudi v ligi Seha ogrozili nastop na zaključnem turnirju. Vodilni Vardar in drugouvrščeni Vezsprem sta neulovljiva, za zadnji dve mesti pa bo potekal troboj med Zagrebom, Celjem in Meškov Brestom. 

Do konca rednega dela sezone Celje čaka le še tekma s Tatran Prešovom, kjer bo zmaga nujna. Trenutno moštvo iz Zlatoroga zaseda četrto mesto in ima točko več in tekmo več od Meškova, ki jih z zmagama na zadnjih dveh tekmah lahko prehiti.