Celjani v ligi prvakov proti Kielu, Veszpremu, PSG, Zagrebu ...

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se bodo pomerili z nekaterimi najatraktivnejšimi evropskimi velikani.

Objavljeno
26. junij 2015 15.18
Posodobljeno
26. junij 2015 20.33
acr rokomet
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Dunaj - V avstrijski prestolnici je bilo danes vse v znamenju žreba skupin za ligo prvakov in prvakinj za sezono 2015/16. Slovenski državni prvaki, rokometaši Celja Pivovarne Laško, so se znašli med elito, imenu primerna pa je tudi zasedba v skupini A. Celjani se bodo v skupinskem delu pomerili z nemškim Kielom, madžarskim Veszpremom, francoskim PSG, poljsko Wislo Plock, hrvaškim PPD Zagrebom, turškim Bešiktašem in nemškim Flensburgom.

Le nekoliko manj, če sploh, je atraktivna skupina B. V njej bodo nastopili španska Barcelona, poljski Vive Tauron Kielce, makedonski Vardar Skopje, danski Kolding København, madžarski Pick Szeged, nemški Rhein-Neckar Löwen, švedski Kristianstad in francoski Montpellier.

Izven najsijajnejše elite, a vseeno v ligi prvakov, so se znašli klubi v skupinah C in D. Prvo sestavljajo španska Naturhouse La Rioja, beloruski Meškov Brest, ruski Čehovski medvedi, portugalski Porto, srbska Vojvodina in slovaški Tatran Prešov. V skupini D so makedonski Metalurg Skopje, danski Skjern, ukrajinski Motor Zaporožje, švicarski Kadetten Schaffhausen, romunska Baia Mare in zmagovalec predkvalifikacijske skupine, v kateri se bodo spopadli norveški Elverum, avstrijska Alpla Hard, Borac Banja Luka iz BiH ter nizozemski Lions.

Skupinski del lige prvakov bo potekal med 16. septembrom in 6. marcem, pravila tekmovanja pa bodo v prihajajoči sezoni precej spremenjena. Zmagovalca skupin A in B se bosta neposredno uvrstila v četrtfinale, v osmino finala pa se bodo uvrstile še ekipe, ki bodo razvrščene od drugega do šestega mesta v skupinah A in B. Po dve najboljši ekipi iz skupin C in D bosta odigrali dodatni tekmi za še dve mesti v osmini finala.

Sklepni turnir bo 28. in 29. maja že sedmo leto zapored gostil Berlin.

Zahtevna skupina tudi Krimovkam

V ženski konkurenci so rokometašice Krima Mercatorja prav tako padle v skupino A, kjer so poleg še norveški Larvik, ruski Rostov in zmagovalec predkvalifikacijske skupine 2, sestavljene iz danskega Esbjerga, romunske Baie Mare, beloruskega Minska in turške Ankare.

Skupino B so na današnjem žrebu zapolnili madžarski Ferencvaros, nemški Thüringer, hrvaška Podravka Vegeta in francoski Fleury Loiret. V skupini C se bodo merili danski Midtjylland, makedonski Vardar Skopje, avstrijski Hypo Niederösterreich in zmagovalec predkvalifikacijske skupine 1 (madžarski Györ, norveški Glassverket, nizozemski Dalfsen in srbski Radnički Kragujevac). Skupino D sestavljajo črnogorska Budućnost, romunska Bukarešta, švedski Sävehof in poljski Lublin.

Skupinski del bo potekal med 16. oktobrom in 22. novembrom, po tri najboljše ekipe iz vsake skupine pa se bodo uvrstile v glavni del, ki bo med 8. januarjem in 28. februarjem prihodnje leto. Sklepni turnir bo 7. in 8. maja v Budimpešti.

Liga prvakov, elitna skupina

Skupina A: Kiel, Veszprem, PSG, Celje Pivovarna Laško, Wisla Plock, Zagreb, Bešiktaš, Flensburg;

Skupina B: Barcelona, Kielce, Vardar, Kolding, Pick Szeged, Rhein Neckar, Kristianstad, Montpellier;

Skupina C: Naturhouse La Rioja, Meškov Brest, Čehovski medvedi, Porto, Vojvodina,Tatran Prešov;

Skupina D: Metalurg Skopje, Skjern, Motor Zaporožje, Kadetten Schaffhausen, Baia Mare, kvalifikant.

Liga prvakinj

Skupina A: Larvik, Krim, Rostov, kvalifikant

Skupina B: Ferencvaros, Thüringer, Podravka Vegeta, Fleury Loiret

Skupina C: Midtjylland, Vardar Skopje, Hypo Niederösterreich, kvalifikant