Celjani v soboto gostujejo v Skopju

Rokometaši Celja bodo v soboto igrali dvoboj 7. kola lige prvakov proti Vardarju.

Objavljeno
27. november 2014 13.47
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Celje - Rokometaše Celja Pivovarne Laško v soboto čaka nov obračun lige prvakov, tokrat bodo v 7. kolu gostovali pri Vardarju.

Favoriti dvoboja so domačini, ki so s tremi zmagami na drugem mestu skupine C, medtem ko so Celjani z dvema zmagama na petem mestu. Septembrski prvi medsebojni obračun se je končal s tesno zmago Vardarja s 27:26.

Celjski trener Branko Tamše je pred sobotno tekmo poudaril, da bo Vardar v domači dvorani še močnejši kot v Zlatorogu, ter da bo skopsko moštvo brez težav nadomestilo odsotnost Hrvata Blaženka Lackovića:

»Vardar je doma še močnejša ekipa. V novi dvorani imajo resnično bučno podporo, ki pa jim bo tokrat konkurenco delala tudi naša navijaška skupina, saj Florijani tja potujejo v velikem številu. Tudi ti bodo moji ekipi dali nekaj dodatne energije, vsekakor pa v Skopje potujemo z nekimi pozitivnimi občutki, potem ko je za nami uspešen teden. Zavedamo pa se kvalitete Vardarja, proti kateremu bomo poizkušali odigrati podobno kot proti Nemcem in njim doma. Na tekmi z njimi nismo bili najuspešnejši v realizaciji, kar bomo morali tokrat popraviti. Če bomo vse naredili tako, kot si želimo, potem lahko razmišljamo tudi o kakšni točki, vsekakor pa lahko zagotovimo, da bomo na igrišču pokazali naš maksimum. Vedeti pa je potrebno, da je Vardar doma še za nekaj odstotkov boljši kot na gostovanjih. Malo bodo na igro vplivale tudi poškodbe, ki pa so sestavni del rokometne igre. Mi imamo težave na krožnem položaju, domačini bodo sicer pogrešali Lackoviča, ki pa ga lahko nadomesti kopica drugih igralcev, saj so močni tudi kot kolektiv, ne le posamezni igralci,« je povedal Tamše.

Žvižej: Pozabiti moramo pretekle tekme

Slovenski reprezentant v vrstah Celja Luka Žvižej je dejal, da Vardar ni brez slabosti, a mu kljub temu pripada vloga favorita:

»Tudi na to tekmo gremo na zmago, pa čeprav smo prvo tekmo doma izgubili z minimalno razliko. Vemo, kam potujemo, zavedamo se moči nasprotnika, nekaj pa imajo tudi slabosti. Nanje se bomo poizkušali v teh dneh kar najbolje pripraviti. Pozabiti moramo pretekle tekme, saj je ritem tekem takšen, da na preteklih zmagah ne moremo spati. Vardar je favorit tega dvoboja, vendar mi na drugi strani ne moremo izgubiti ničesar. Ekipa bo vsekakor dala vse od sebe, obljubimo lahko borbo, videli pa bomo, kaj bo to prineslo ob koncu.«

 

Skupina C, sedmo kolo (29. november)

Veszprem - Čehovski medvedi (18.15)

Vardar Skopje - Celje Pivovarna Laško (19)

Montpellier - Rhein-Neckar Löwen (21)

 

Lestvica

1. Veszprem 6 6 0 0 174:153 12 točk

2. Vardar Skopje 6 3 1 2 175:169 7

3. Rhein-Neckar Löwen 6 3 0 3 177:167 6

4. Montpellier 6 2 2 2 188:193 6

5. Celje Pivovarna Laško 6 2 0 4 170:175 4

6. Čehovski medvedi 6 0 1 5 184:211 1