Celjani v zadnjih sekundah zapravili točko

Rokometaši Celja so v Zlatorogu gostili Kiel in po golu Nemcev v zadnjih sekundah srečanja ostali brez pomembnega remija.

Objavljeno
19. november 2017 19.51
Rokomet Celje Kiel
N. Gr.
N. Gr.

Celje - Rokometaši Celja so v skoraj povsem polnem Zlatorogu gostili Kiel, ki so ga prejšnji konec tedna premagali v gosteh in poskrbeli za prvovrstno presenečenje. Tudi tokrat so gledalci pričakovali trd boj s favoriziranimi Nemci, kjer je igro vodil Miha Zarabec, in dobro tekmo tudi dobili.

Branko Tamše je zopet lahko računal na usluge Boruta Mačkovška, ki se je vrnil po poškodbi komolca. Na začetku tekme je Kiel hitro ušel za štiri zadetke in nekaj časa je izgledalo, kot da se bodo Nemci že do konca prvega polčasa povsem odlepili. A je spet zablestel Urban Lesjak v vratih, v napadu pa so kapetan David Razgor, Gal Marguč in Kristian Bećiri razbijali nemško obrambo.

Celjani so bili ob polčasu povsem zraven in občinstvo je postajalo vse bolj glasno. V drugem delu je Kiel skoraj cel polčas vodil po zaslugi nekaterih spornih sodniških odločitev, a se Celjani niso pustili zmesti. V končnici je Lesjak ubranil enajstmetrovko, Celjani so imeli z igralcem manj napad za izenačenje in ga uspešno zaključili z zadetkom, nato pa je Celjanom popustila zbranost. Niso naredili hitrega prekrška, rokometaši Kiela so stekli v protinapad in sanj o veliki točki je bilo po zadetku v zadnjih sekundah konec. Kiel je zmagal z 28:27, Celjani pa so si zaslužili aplavz za novo dobro in borbeno predstavo. 

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: »Čestitke Kielu za zmago. V prvi vrsti bi se rad iskreno zahvalil čudoviti publiki, ljudem, ki so napolnili Zlatorog. Med tekmo smo ostali brez Jake Malusa, kar je bil za nas zelo velik udarec. Na srečo se je vsaj za obrambo vrnil Borut Mačkovšek. Odigrali smo dobro tekmo, naredili nekaj preveč napak, ki si jih proti Kielu ne smeš privoščiti. Veseli me, da smo se nekajkrat vrnili po zaostanku, fantje so res pustili srce na igrišču. Na koncu smo uspeli nadoknaditi dva gola zaostanka in izenačili, nato pa prejeli zadetek, ki ga ne bom komentiral. Verjamem, da smo si zaslužili vsaj neodločen rezultat.«

Celje PL : Kiel 27:28 (14:15)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 4600, sodnika: Cacador in Nicolau (oba Portugalska).
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Dobaj, Vujović 5, Jurečič, Malus 1, Razgor 4, Suholežnik 2, Marguč 5, Grošelj, Kodrin 3, Makuc, Anić 1, Dušebajev 4, Mačkovšek, Bečiri 2.
Kiel: Landin, Wolff, Toft Hansen, Firnhaber, Dissinger, Wiencek 6, Ekberg 7, Zeitz 2, Frend-Öfors, Rahmel, Dahmke 3, Zarabec 1, Vujin 2, Bilyk 4, Nilsson 3.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarno Laško 3 (2), Kiel 4 (3).
Kazenske minute: Celje Pivovarna Laško 8, Kiel 10 minut.
Rdeči karton: /.