Celje že na pragu zmage, a se mu je spet izmuznila

Rokomet: V Zagrebu so imeli slovenski prvaki zadnji napad, vendar se je končalo z remijem.

Objavljeno
20. september 2017 00.04
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Zagreb – Celje je zamudilo priložnost za prvo zmago pri tradicionalnih tekmecih iz Zagreba, se je pa prvič po letu 2000 vrnilo neporaženo. Razburljiv derbi 4. kola v ligi SEHA se je končal brez zmagovalca, potem ko so slovenski prvaki zasukali izid po zaostanku petih golov.

Ko je zagrebški krožni napadalec Tin Kontrec dosegel dva zaporedna zadetka za vodstvo z 22:17, se je sredi drugega polčasa že zdelo, da bodo hrvaški prvaki še enkrat več vzeli mero slovenskim, ki imajo iz hrvaškega glavnega mesta še zelo sveže slabe izkušnje iz zadnjih dveh sezon lige prvakov, pa tudi lige SEHA. Morda so prav te Urbanu Lesjaku švignile skozi glavo, ko je začel svoj šov v celjskih vratih in bil glavni tvorec zasuka. Po seriji njegovih obramb je v 51. minuti Jaka Malus izenačil na 23:23, Žiga Mlakar in Luka Mitrović pa sta z goloma za 24:23 in 25:24 svojo ekipo pripeljala na prag zmage, ki se vendarle ni zgodila. Po izenačenju domačega kapetana Zlatka Horvata s 7 metrov je so imeli Celjani dve priložnosti za zadetek, zadnjo nekaj sekund pred koncem, vendar je bivši celjski vratar Matevž Skok obranil Malusov poskus. Vseeno je bila predstava ekipe trenerja Branka Tamšeta v predmestju Zagreba dobra popotnica za nedeljsko evroligaško gostovanje v Aalborgu.

Gorenje v Našicah

Danes bo četrto tekmo v regionalnem tekmovanju odigralo tudi Gorenje. Po porazih s Celjem in Vardarjem bo skušalo potrditi zmago proti Dinamu iz Pančeva, ko bo ob 20.30 gostovalo pri ekipi Nexe Našice, za katerega igrajo tudi trije Slovenci – Patrik Leban, Saša Barišić Jaman in Aljaž Lavrič. Velenjčani si po lepi zmagi proti Ademarju Leonu v ligi prvakov gotovo nočejo pokvariti dobrih občutkov. Gorenje in Nexe sta se sicer srečala že pred sezono na turnirju v Avstriji, Našičani so bili boljši s 27:24. Gorenje tokrat ne bo v popolni postavi, trener Željko Babić je namreč doma pustil Alema Toskića, saj ocenjuje, da ga bo spočitega bolj potreboval na sobotni tekmi LP pri Dinamu iz Bukarešte.