Cesta usodna za rokometnega upa

Luka Anderluh je bil otrok celjskega kluba, bil je tudi mladinski rokometni reprezentant, nazadnje je branil barve Gorišnice.

Objavljeno
29. december 2013 15.55
rsi_rokomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Vransko - Slovenski rokomet je pretresla novica, da je v četrtek v prometni nesreči v predoru Jasovnik na štajerski avtocesti ugasnilo življenje komaj 20-letnega upa Luke Anderluha. Mladeniču iz Šmartnega v Rožni dolini je bil rokomet dobesedno položen v zibel, saj je njegov oče Stanko pomočnik trenerja pri Celju Pivovarni Laško, njegov brat Dejan pa je bil svojčas tudi aktiven igralec pri »pivovarjih« in v Sevnici. Tudi Luka je bil otrok Celja, nosil je namreč dres vseh mlajših selekcij kluba, nazadnje pa je na položaju srednjega zunanjega igralca branil barve drugoligaša Moškanjcev-Gorišnice in v prejšnji sezoni v 23 dvobojih zabil 33 golov. Vse do lani je bil prav tako na seznamu slovenske mladinske reprezentance.

Spomnimo: pred tremi meseci je v okolici Čačka cesta vzela tudi življenji rokometašev Partizana, bratov Jevrema in Ignjata Popovića, predlani pa se je na poti na letališče v Beogradu z motorjem smrtno ponesrečil tudi nesojeni član Celja Pivovarne Laško in reprezentant Bosne in Hercegovine Marinko Kelečević.