Cimos Koper med kandidati za »wild card« v ligo prvakov

Rokometaši Cimosa bodo sodelovali na kvalifikacijskem turnirju povabljencev za uvrstitev v ligo prvakov 2012/13.

čet, 14.06.2012, 10:54

Ljubljana - Evropska rokometna zveza (EHF) je objavila imena petih klubov, ki bodo kandidirali za kvalifikacijski turnir povabljencev za evropsko ligo prvakov za sezono 2012/13. Med njimi je tudi Cimos iz Kopra, ki si je v minuli sezoni prebil v četrtfinale, toda v državnem prvenstvu pristal na tretjem mestu in posledično ostal brez vstopnice v najelitnejše tekmovanje.

Ob Cimosu se bodo za vstop borili še danski Bjerringro-Silkeborg, nemški Hamburg, poljska Wisla Plock in francoski St. Raphael. Na turnirju bodo lahko nastopili samo štirje klubi, le zmagovalec pa se bo uvrstil v glavni del tekmovanja.

Štiri udeležence bo EHF izbrala pred začetkom kongresa v Monte Carlu, ki bo 21. junija. O organizatorju kvalifikacijskega turnirja za »wild card«, ki so ga v minuli sezoni gostile poljske Kielce, bo EHF odločala naknadno.

Koprska zasedba si je v minuli sezoni priigrala nastop v novonastali evropski ligi. Slovenijo bosta sicer v ligi prvakov zastopala Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se