Cingesar in Mišković odslej vijolična

Nekdanji občasni reprezentant Darko Cingesar in Hrvat Dominik Mišković sta okrepitvi Maribora Branika za novo sezono.

Objavljeno
18. april 2014 11.23
Posodobljeno
18. april 2014 11.23
ace/RK Gorenje Velenje
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Rokometaši Maribora Branika bodo v novo prvoligaško sezono štartali močnejši za (nekdanjega) občasnega reprezentanta Darka Cingesarja, ki se je po dveletni avanturi razšel z državnim prvakom Gorenjem, v zadnjem mesecu dni pa pomagal drugoligašu RD Loka 2012 na poti proti vrnitvi v elitno druščino. Bo pa vijoličasti klub v novi sezoni ostal brez Tilna Kodrina, ki se vrača v Celje.

Triindvajsetletni Cingesar (tudi njegov mlajši brat Mario je uspešen rokometaš in član mlajših reprezentančnih selekcij) je sicer otrok loškega kluba, ki se po žalostnem kolapsu znova pobira na noge in počasi vrača na pota stabilnosti in med slovensko elito, v njem pa je - v času prvoligaškega razcveta - tvoril udarni trio z zdajšnjima legionarjema Juretom Dolencem in Matejem Gabrom. Pot ga je nato vodila v Trimo Trebnje in Jeruzalem Ormož, ki je bil odskočna deska za selitev v Gorenje, s katerim se je veselil tudi naslova državnih prvakov, v 44 dvobojih pa dosegel natanko 50 golov. Darko je izjemno hvaležen igralec, saj se dobro znajde na različnih položajih (krilo, organizator igre, levi zunanji), osemkrat doslej je tudi že oblekel dres z državnim grbom, njegov nadaljnji razvoj pa so žal nekoliko zavrle tudi poškodbe.

»Igranje za Maribor je ta hip zame najboljša opcija. V moštvu zelo dobro delajo z mladimi igralci, ki zato dosežejo viden napredek. Verjamem, da je to zame stopnica višje na športni poti. Vesel sem, da prihajam v sredino, v kateri se dobro poznam z večino igralcev, z Gašperjem Hrastnikom in Grego Jamnikom pa prihajamo celo iz istega kraja, Škofje Loke. Cilji tako mene kot kluba so jasni v smeri, da bomo v prihodnji sezoni še konkurenčnejši Celju in Gorenju,« je optimist Cingesar.

Druga okrepitev na položaju kožnega napadalca pa je še ne 21-letni Hrvat Dominik Mišković, član Varaždina in mlajših reprezentančnih selekcij. »Zelo sem vesel in zadovoljen, da sem sklenil sodelovanje z Mariborom. To je zagotovo velik korak naprej za moj nadaljnji razvoj. Priznam, da mi ne bo lahko oditi iz Varaždina, saj sem v dveh sezonah spoznal veliko dobrih ljudi. Toda želim si novih izzivov in verjamem, da bom v tukajšnjem zelo ambicioznem klubu zgolj napredoval. Upam, da bom s trdim delom na parketu pripomogel k še večjim uspehom Branika,« je poudaril Mišković.

O obeh okrepitvah je nekaj laskavih besed spregovoril tudi direktor mariborskega kluba Andrej Bauman: »Fanta sodita v koncept, ki smo mu zvesti zadnja leta. Cingesar je zagotovo igralec izjemnega potenciala, ki ga po naši oceni še ni razvil do konca. Sposoben je igrati na več položajih, kar je pomembno med naporno sezono, ko prihaja do poškodb in imaš tako nekoga, ki lahko zapolni vrzeli. Mlajšemu Miskoviću bo prilagajanje zagotovo olajšal Ante Kaleb, s katerim sta velika prijatelja že iz otroštva. Gre za nadarjenega 'pivota', željnega napredka, ki ga bo s trdim delom pri nas zagotovo dosegel.«