Dalmatinec okrepitev Celja

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v naslednji sezoni dobili novega soigralca, Hrvata Ivana Sliškovića.

Objavljeno
07. januar 2013 22.25
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Celje - Vrste najuspešnejšega rokometnega kluba v državi Celja Pivovarne Laško bo v prihodnji sezoni okrepil zelo obetavni hrvaški igralec Ivan Slišković (21 let, 197 cm, 98 kg).

Dalmatinec naj bi zaostril konkurenco na levem zunanjem položaju, kjer bosta ob njem Borut Mačkovšek in Rok Žuran. Znano je, da Zlatorog zapuščata Alem Toskić in Dejan Perić, tretji Srb, Nemanja Zelenović, pa bo odločitev o podaljšanju sodelovanja sporočil po SP v Španiji.

V Splitu rojeni Slišković - njegova teta je znana rokometašica Nataša Kolega - je član hrvaškega kluba Nexe Našice, ki ga vodi bivši celjski trener Kasim Kamenica in ima o njem zelo dobro mnenje.

V Celju so novico o prihodu igralca, za katerega se je ogrel tudi Zagreb, danes tudi uradno potrdili. »V klubu nadaljujemo začrtano delo, ki smo si ga ob mojem prihodu v Celje zastavili. Torej iščemo mlade in obetavne igralce, ki se bodo tu razvili v vrhunske rokometaše. Mislim, da smo z Ivanom našli pravo rešitev in pravega igralca. Kljub svoji mladosti je na ligaških tekmah in na evropskih preizkušnjah pokazal, da gre za odličnega igralca na položaju levega zunanjega igralca, ki je poleg tega, da je nevaren za nasprotnikova vrata, zelo dober tudi v obrambnih nalogah. Kljub svojim letom je zelo zrel, kar je nenazadnje pokazal tudi z odločitvijo, da kljub nekaterim drugim ponudbam, podpiše za naš klub in se tu dokončno razvije v vrhunskega igralca,« je menil trener Vladan Matić.

Slišković je tudi na širšem seznamu hrvaškega selektorja Slavka Goluže in je debitiral oktobra lani v kvalifikacijah za EP 2014. Poziv v člansko reprezentanco je prejel prav na 21. rojstni dan. Ker pa sta Blaženko Lacković in Damir Bičanić pravočasno okrevala, pa Slišković ne bo odpotoval na SP v Španijo.