Delni niz 0:6 pokvaril vtis na Danskem

Rokometna liga prvakinj: Krimovke Midtjyllandu konkurenčne 50 minut, zatem močno popustile.

Objavljeno
12. februar 2017 21.59
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ikast – Nastop v četrtfinalu lige prvakinj se vse bolj izmika rokometašicam Krima Mercatorja, ki tudi zaradi zdravstvenih težav v drugem delu lige prvakinj še zdaleč ne kažejo jesenske forme. Na Danskem so izgubile tretjič zapored in ne gre pričakovati, da bodo niz prekinile čez dva tedna, ko bodo gostile Györ, favorita tekmovanja.

Za krimovke Danska res ni več srečna dežela. Proti Esbjergu so v prvem kolu izgubile za deset golov. Poraz z devetimi goli proti Midtjyllandu vseeno ne razkriva dejanskega stanja na igrišču. Še deset minut pred koncem so imele zelo znosen zaostanek z 19:22, preden so padle v črno luknjo in prejele šest zadetkov zapored.

V vrata se je po krajši bolezni sicer vrnila Miša Marinček, toda bila je nemočna, saj so Danke več kot polovico zadetkov dosegle iz nasprotnih napadov po napakah krimovk v napadu. Mirjeta Bajramoska je res dosegla sedem golov, toda zanje je potrebovala kar 17 strelov (!), skoraj polovico vseh, ki so jih proti domačim vratom sprožile Ljubljančanke.

Tekma bo v dobrem spominu ostala vsaj Nini Zulić, zamenjavi za poškodovano Elizabeth Omoregie, saj je dosegla zanjo rekordnih pet golov v elitnem tekmovanju.

Trener Uroš Bregar je v Ikastu pogrešal tudi Tamaro Georgijev in Aljo Koren in dokler so njegove rokometašice imele moč ter se držale taktičnega načrta, je bila slika dobra. Gostje so bile večkrat v vodstvu za gol, nazadnje v 19. minuti, danske podprvakinje so prvič zasukale izid v 23. minuti. V drugem polčasu se je njihova prednost počasi višala in ko se je razigrala Stine Jørgensen, najboljša domača strelka, je bilo jasno, da bosta točki ostali doma.

»S prvimi 50 minutami sem zadovoljen, puncam lahko zanje samo čestitam. Nato nam je zmanjkalo svežine in sem dal priložnost za igro še manj izkušenim igralkam,« je povedal Bregar, kapetanka Marinčkova pa je bila razočarana s končnim izidom: »Ta razlika je previsoka, a tako pač je. Naši ekipi se pozna, da v napadu nima veliko učinkovitih rešitev. Ko kakšni igralki poidejo moči, zanjo nimamo primerne zamenjave.«