Derbi po infarktni končnici pripadel Celjanom

V uvodnem kolu rokometne lige SEHA so državni prvaki na gostovanju v Velenju s 27:26 odpravili Gorenje.

Objavljeno
07. september 2016 21.42
Rokomet
J. P.
J. P.

Velenje - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so zmagovalci 104. izvedbe večnega derbija, v uvodnem kolu regionalne lige SEHA so namreč na gostovanju v Velenju po neizprosnem in izenačenem boju s 27:26 (16:13) odpravili zasedbo Gorenja. Dve minuti pred zaključkom je Luka Žvižej z uspešno realizirano sedemmetrovko postavil končni izid, saj v nervoznem finišu »ose« niso znale doseči izenačujočega zadetka, tudi po zaslugi nespornega junaka tekme - celjskega čuvaja mreže Urbana Lesjaka.

Obe zasedbi sta pred dnevi doživeli bridki izkušnji. Državni prvaki ob premieri v ligi SEHA niso bili kos madžarskemu velikanu Veszpremu, podprvaki pa so potegnili kratko v kvalifikacijah za ligo prvakov, potem ko so premoč priznali gostitelju turnirja, slovaškemu Tatranu Prešovu. Začetek je bil razmeroma izenačen, nato pa so varovanci Branka Tamšeta pritisnili stopalko za plin in v 18. minuti udobno ušli za štiri gole (11:7), glavnino zaloge so odnesli tudi na glavni odmor.

Po njem so se gostitelji prebudili in zadihali za ovratnik Celjanom, ki jih je dotlej z bravuroznimi obrambami reševal Lesjak. V 44. minuti je Alem Toskić, ki je bil svojčas tudi že »pivovar«, z golom za izenačenje (20:20) končno ujel tekmeca, štiri minute pozneje pa so »ose« po golu Roka Golčarja prvič v dvoboju vodile (22:21). Končnica je bila infarktna, uspešnejši pa so bili gostje, ki so se tako dokopali do prve zmage v regionalnem tekmovanju in 75. v večnih derbijih. V vrsti Gorenja je po učinkovitosti prednjačil Toskić s sedmimi zadetki (pet jih je prispeval že v prvem polčasu), pri Celjanih je bil mladi Blaž Janc uspešen šestkrat.

Gorenje : Celje Pivovarna Laško 26:27 (13:16)

Rdeča dvorana, gledalcev 1500, sodnika Jurinović in Mrvica (Hrvaška).

Gorenje: Baznik (2 obrambi), Zaponšek (8); Cehte 3, Medved 2, Ovniček 1, Levc 2, Stojnić, Toskić 7, Mitrović 4, Potočnik, Golčar 3 (1), Kleč 1, Gams 1, Ratajec 2, Nosan, Brumen; Celje PL: Lesjak (12 obramb), Gajić; Malus 2, Babarskas 3, Janc 6, Razgor, Marguč 4 (4), Grošelj 1, Poteko, Zarabec 1, Kodrin 1, Fižuleto, Mačkovšek 3, Mlakar 3, Žvižej 3 (2), Bećiri; sedemmetrovke: Gorenje 1 (1), Celje 8 (6); izključitve: Gorenje 6, Celje 6.