Direktorica si je izposodila želje slavljenke

Krim Mercator bo drugi del sezone EHF lige prvakinj začel v soboto v Stožicah proti staremu znancu Rapidu iz Bukarešte. Čas za poravnavo računov.
Fotografija: Krim Mercator bo v soboto začel drugi del lige prvakinj. FOTO: Blać Samec
Odpri galerijo
Krim Mercator bo v soboto začel drugi del lige prvakinj. FOTO: Blać Samec

Šestinštirideset dni je minilo od zadnje tekme rokometašic Krima Mercatorja in visokega poraza v Metzu, tretjega zapored, ki je še dodatno premešal karte v skupini B. V zadnjih šestih kolih se bo vnel hud boj za osmino finala, Krimu pa bodo delnice močno narasle, če bo v soboto v Stožicah (18.00) premagal neposrednega tekmeca Rapid iz Bukarešte.

Slovenske prvakinje se želijo oddolžiti Romunkam za dva udarca, v prejšnji sezoni jim je Rapid preprečil preboj v četrtfinale, boljši je bil tudi konec oktobra lani, ko je zmagal s 27:22. Na lestvici ima tako kot Krim, evropski prvak Vipers Kristiansand in Ferencvaros sedem točk, med temi štirimi ekipami pa se bo ena morala obrisati pod nosom za izločilne boje.

Trener Dragan Adžić je med premorom slovensko reprezentanco popeljal do 11. mesta na svetovnem prvenstvu, aprila ga čakajo olimpijske kvalifikacije, pred tem pa si bo želel s Krimom zagotoviti mesto med najboljšimi ekipami v elitnem tekmovanju. Več igralk ima načetih, a sobotno tekmo bo izpustila zgolj Allison Pineau.

»Po velikem tekmovanju je vedno izziv vrnitev v tekmovalni ritem. Dobro je, da je v tem času okrevala Darja Ddmitrijeva. Rapidu se želimo oddolžiti za zadnji poraz, dobro se poznamo, saj bo to že četrta tekma v pol leta. Vsekakor želimo leto 2024 začeti z zmago,« je odločen Adžić.

Krožna napadalka Valentina Klemenčič je bogatejša za izkušnje iz Norveške. »Menim, da sta Krim in Rapid enako kakovostna. V Romuniji smo imeli slab dan. Pripravljeni smo na nov dvoboj in verjamem, da bo tokrat zmaga naša,« je dejala mlada Klemenčičeva.

Deja Ivanović in Dragan Adžić si obetata uspšeno leto 2024. FOTO: voranc Vogel
Deja Ivanović in Dragan Adžić si obetata uspšeno leto 2024. FOTO: voranc Vogel

»Rapid je naš neposredni tekmec, odslej bo vsaka tekma ključna,« še dodaja Adžić, čigar ekipo zatem čakata težki gostovanji pri Kristiansandu in Ferencvarosu, nakar bo 3. februarja v Stožice prišel Ikast.

Na novinarski konferenci na igrišču stožiške dvorane je bila prisotna tudi direktorica Deja Ivanović, ki ji je za naslednjo sezono že uspelo podpisati pogodbi z zvezdnicama Ano Gros in Grace Zaadi. Slednja bo zamenjala Dmitrijevo, ki se seli v Ferencvaros. Na vprašanje, kaj si želi za novo leto, je Ivanovićeva odgovorila: »Izposodila si bom besede naše kapetanke Barbare Lazović, ki ravno danes praznuje rojstni dan. Torej, želimo si, da bi bili zdravi. Ker če bomo zdravi, bomo tudi uspešni. In če bomo uspešni, bomo tudi srečni.«

Barbara Lazović praznuje 36. rojstni dan. FOTO: Voranc Vogel
Barbara Lazović praznuje 36. rojstni dan. FOTO: Voranc Vogel

Preberite še:

Komentarji: