Dolenec in Gaber v Montpellier

Draganu Gajiću in Vidu Kavtičniku se bosta v Montpellierju konec sezone pridružila Jure Dolenec in Matej Gaber.

Objavljeno
20. november 2012 20.44
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Velenje - Kot pravijo zanesljivi viri, se bo slovenska kolonija v Montpellieru povečala, četudi je Primož Prošt zaradi znane afere že zapustil francoske prvake. Na jug Francije se bosta po koncu sezone podala reprezentanta Jure Dolenec in Matej Gaber in se pridružila Draganu Gajiću in Vidu Kavtičniku. V Gorenje sta prišla iz Škofje Loke, zdaj se združno odpravljata k evropskemu velikanu, ki preživlja burne čase, vendar se želi hitro postaviti na noge.

V velenjskem klubu informacije niso ne potrdili ne zanikali. »Iz Montpellierja ni bilo nobenega stika. Vemo pa, da bomo takšna igralca težko zadržali. Če bosta 'velik' klub zamenjala s še večjim, jima od srca privoščim,« je povedal direktor Tomaž Juršič, ki bo moral močno skrčiti proračun v prihodnji sezoni, kar bo sprožilo odhod nekaterih glavnih igralcev in posledično znižanje ciljev. Kar 12 igralcem po koncu sezone poteče pogodba. Tudi Fahrudin Melić bo kariero bržčas nadaljeval v Franciji, že dalj časa je znano, da bo kapetan Marko Bezjak odšel v Magdeburg. Predrag utegne biti tudi vratar Ivan Gajić. Morda ga bo zamenjal prav Prošt, ki se je v teh dneh zatekel v Rdečo dvorano in je že branil barve Gorenja.

Velenjčani, še vedno vodilni v slovenskem prvenstvu, bodo odmeven rezultat lovili v tej sezoni, v kateri jim gre zelo dobro. Po visoki zmagi v Chamberyju se nadejajo nove zmage v ligi prvakov že v soboto, ko bodo gostili francoske podprvake.

Krožni napadalec Matej Gaber (21 let, 198 cm, 110 kg) se je izkazal v Loki, njegova kariera pa je silovit vzpon doživela, ko ga je selektor Boris Denič poklical v reprezentanco, v kateri je postal obrambni steber in vse bolje igra tudi v napadu. Levoroki ostrostrelec Jure Dolenec (23) je eden največjih upov slovenskega rokometa in vsaj do vrnitve Jureta Natka številka 1 na desnem zunanjem položaju v reprezentanci. Zanj se je močno ogrela tudi Celje Pivovarna Laško, vendar do dogovora očitno ni prišlo.