Gajić najboljši strelec, Omeyer MVP prvenstva v Katarju

Z 71 zadetki je bil slovenski reprezentant Dragan Gajić najboljši strelec in zato tudi v idealni postavi prvenstva.

Objavljeno
01. februar 2015 22.45
HANDBALL-WORLD/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Doha - S finalno tekmo med Francijo in Katarjem je padel zastor na svetovno rokometno prvenstvo v Dohi, z zasluženim naslovom ga zapuščajo olimpijski, evropski, zdaj pa petič tudi svetovni prvaki Francozi.

Iz vrst francoske vrste so ob koncu izbrali tudi najkoristnejšega igralca: MVP je postal Thierry Omeyer, 38-letni vratar, ki je v četrtfinalu zaklenil vrata tudi slovenskim strelcem. Omeyer je po končanem prvenstvu dobil dve priznanji, saj je poleg nagrade za MVP tekmovanja dobil še priznanje za najboljšega vratarja.

Mimo njega je pot težko našel tudi Dragan Gajić, ki je bil z 71 goli na devetih tekmah tudi najboljši strelec prvenstva. Dosegel je štiri gole več kot Žarko Marković iz izbrane vrste gostiteljev, postal pa tudi del idealne postave prvenstva.

V idealni postavi letošnjega sklepnega turnirja so vratar Thierry Omeyer (Francija), levo krilo Valero Rivera (Španija), levi zunanji Rafael Capote (Katar), srednji zunanji Nikola Karabatić (Francija), desni zunanji Žarko Marković (Katar), desno krilo Dragan Gajić (Slovenija) in krožni napadalec Bartosz Jurecki (Poljska).