Gorenje bo vodil Željko Babić

Ugibanj je konec. Rokometaše Gorenja bo v prihodnji sezoni vodil prejšnji hrvaški selektor Željko Babić.

Objavljeno
05. april 2017 00.44
ima*rokomet Slo Hrv
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Velenje - Rokometaše Gorenja bo začenši s prihodnjo sezono vodil bivši selektor hrvaške reprezentance Željko Babić, ki se je z vodstvom kluba dogovoril o dveletni pogodbi. Hercegovec, ki je osvojil bron na lanskem evropskem prvenstvu na Poljskem, letos pa na svetovnem prvenstvu v Franciji ostal praznih rok po porazu s Slovenijo v tekmi za 3. mesto, bo nasledil Boruta Plaskana, ki bo delo opravljal do konca sezone.

Velenjčani so bili kar nekaj časa v resnih pogovorih tudi s celjskim trenerjem Brankom Tamšetom, ki pa se je naposled odločil ostati s prvaki in jih bo želel še četrtič zapored popeljati do naslova. Pred tem je bil dvakrat najboljši z matičnim klubom iz Šaleške doline.

Peti trener v dveh letih

Igralci Gorenja so novico o novem šefu stroke izvedeli na današnjem treningu, klub pa je predstavitev »skrivnostnega« trenerja napovedal za petek opoldne. Babić bo po Ivanu Vajdlu, Gregorju Cvijiču, Marku Šibili in Plaskanu že peti obraz na klopi »os« v zadnjih dveh letih. Tamše se je poslovil leta 2013, nakar se je začel nabirati prah v vitrinah Rdeče dvorane.

Sušo bo še pred prihodom 44-letnega Babića skušal končati Plaskan, ki ga 15. in 16. aprila v Mariboru čaka sklepni turnir pokala Slovenije (že v polfinalu bo tekmec Celje Pivovarna Laško), nakar bosta kmalu sledili bržčas ključni tekmi s Celjem v boju za državni naslov.

Usoden poraz s Slovenijo

Babić, nekdanji rokometaš (desno krilo), je v trenerski karieri vodil Metković, Krško, Zagreb in Meškov. Kot pomočnik selektorja Slavka Goluže je osvojil bron na OI 2012 v Londonu, EP 2012 v Srbiji in SP 2013 v Španiji, kjer je Hrvaška na koncu premagala Slovenijo. Toda zgodba se je zasukala štiri leta kasneje v Parizu, poraz v skoraj dobljeni tekmi je pomenil tudi slovo od selektorske vloge. Nasledil ga je Lino Červar.

V Metkoviću rojeni Babić velja za zavzetega in sposobnega strokovnjaka, mnogim pa gre v nos njegovo pretirano poudarjanje vere v boga. Ko je Hrvaška lani v Krakovu premagala domačo Poljsko za 14 golov in se senzacionalno uvrstila v polfinale, se je med drugim zahvaljeval svojemu prijatelju Jezusu in govoril o čudežu iz Međugorja.«