Gorenje osamljeni adut v zadnjem situ pokala EHF

Poraz za dva gola na Poljskem ni bil usoden. Ribnica preslaba na Islandiji. Žreb v torek ob 11. uri na Dunaju.
Fotografija: Aleks Kavčič (z žogo) je za Gorenje dosegel sedem golov. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Aleks Kavčič (z žogo) je za Gorenje dosegel sedem golov. FOTO: Uroš Hočevar

Rokometaši Gorenja so preskočili še eno oviro v pokalu EHF. Po švedskem Alingsasu so izločili tudi poljskega predstavnika Gwardia Opole, četudi so povratno tekmo izgubili za dva gola.

Velenjčani so se uvrstili v 3. predkolo, zadnje sito pred skupinskim delom. Žreb bo v torek, Gorenje pa ne bo imelo statusa nosilca. Trener Zoran Jovičić je po prvi tekmi, na kateri je njegova ekipa zmagala s 26:22, dejal, da se na revanši ne bodo zanašali na prednost, temveč igrali na zmago.

Toda začetek ni bil spodbuden, peta poljska ekipa prejšnje sezone je hitro ušla za tri gole (5:2, 6:3, 10:7), toda na želeno razliko štirih ni zmogla. Še več, Slovenci so začeli igrati bolj pogumno in po golu Ibrahima Haseljića v 40. minuti celo prešli v vodstvo s 13:12. Tudi pri 15:15 je kazalo na zanesljivo napredovanje gostov, a takrat se je zgodil nov padec, Poljaki so devet minut pred koncem zadeli za 18:15 in spet je bilo vse odprto.

Na srečo so bili Matic Verdinek, Haseljić in Aleks Kavčič dovolj zbrani, da so poskrbeli za ne preveč stresno končnico. Zgolj Kavčič (7 golov) in Verdinek (5) pa sta na koncu dosegla več kot 57 odstotkov zadetkov za »ose«, ki bodo branile slovensko čast v pokalu EHF, potem ko je že na prvi oviri padel Koper.


 

Bledi Ribničani


Ribnica je evropske ambicije že v soboto vrgla v islandski gejzir. Vodilna ekipa slovenske lige je pri Selfossu izgubila za šest golov in izpadla. Usoden je bil drugi polčas domače tekme, na kateri se je prednost ekipe trenerja Siniše Markote prepolovila s šestih golov na tri.




Na Islandiji je začela zelo slabo, proti koncu prvega polčasa zaostala že s 7:14. Možnosti za napredovanje so obstajale še v 45. minuti, ko je Rok Setnikar, najboljši strelec pri gostih s sedmimi goli, zadel za 18:22, a to je bilo tudi vse, kar je prikazala medla dolenjska zasedba, ki si je v obrambi prislužila zgolj dve izključitvi. Poznala se je odsotnost Davida Kovačiča, ki je dan prej zaradi slabosti iz Pariza odpotoval v domovino.

Preberite še:

Komentarji: