Hrvati želijo Vujovića za selektorja

Anketa med hrvaškimi ljubitelji rokometa je pokazala, da bi na čelu reprezentance najraje videli Veselina Vujovića.

Objavljeno
31. januar 2017 14.27
Š. Ro.
Š. Ro.

Zagreb − Hrvaška športna javnost se še vedno pobira po bolečem porazu rokometašev v tekmi za tretje mesto na svetovnem prvenstvu v Franciji. Vodstvo hrvaške rokometne zveze bo v teh dneh odločalo o usodi selektorja Željka Babića, ki se bo najverjetneje poslovil od reprezentance, intenzivno pa se je že začelo iskanje njegovega naslednika.

Sodeč po na anketi dnevnik.hr, bi si javnost na čelu Hrvaške najbolj želela prav selektorja slovenske vrste Veselina Vujovića. Črnogorec, ki je Slovenijo popeljal do zgodovinskega uspeha, je bil namreč eden od petih možnih odgovorov na vprašanje, kdo naj bo novi selektor hrvaške reprezentance.

V anketi je sodelovalo več kot 30.000 bralcev portala, Vujović pa je prejel 47 odstotkov glasov. Na drugo mesto se je uvrstil nekdanji selektor Hrvaške Lino Červar s 33 odstotki, sledi možnost, da Babić ostane na klopi (13 odstotkov), zgolj drobtinice pa sta dobila Petar Metličić (pet odstotkov) ter Slavko Goluža (dva odstotka).

Vujović, ki je v teh dneh s svojimi varovanci doživel izjemen sprejem, je že poudaril, da si želi ostati na klopi Slovenije.