Ivan Vajdl izgubil naklonjenost šefov in igralcev

Neprepričljive igre in brezpogojno zaupanje Stašu Skubetu so trenerja Gorenja stala službe, nasledil ga je Gregor Cvijič.

Objavljeno
31. marec 2015 22.46
Posodobljeno
01. april 2015 00.00
jer*Vajdl Gorenje Velenje
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Velenje – Ivan Vajdl je po porazu s Celjem Pivovarno Laško v nedeljskem finalu pokalnega turnirja v koprski Bonifiki sedmi sili vneto razlagal o sanjskem scenariju, po katerem bo Gorenje - ko se bo znebilo nakopičenih zdravstvenih težav - v pokalu EHF in končnici državnega prvenstva spektakularno sklenilo sezono. Kmalu zatem pa naj bi skesano podal odstopno izjavo ...

Bobincu je bilo dovolj

Kajpak mu je bila postavljena v usta, odločitev je, kot običajno, prišla z vrha. Veliki šef Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije in koncerna Gorenje, je bil odločen, da tej zgodbi stori konec, o tem je pričal tudi njegov resnobni izraz na obrazu med pokalnim finalom v Kopru, kjer je že med polčasom tekme s Celjem, ko je bil rezultat še izenačen, preroško napovedal, da bo zmagalo - Celje.

Na mizi velik vložek

Direktorju Tomažu Juršiču, ki je Vajdla pred slabima dvema letoma pripeljal v Rdečo dvorano, po posvetu s predsednikom Urošem Maroltom ni preostalo drugega, kot da prijatelja navsezgodaj zjutraj obišče v službi (v podjetju Gorenje), mu sporoči slabo novico in potem nekako osmisli odločitev, ki se s tekmovalnega vidika vendarle zdi malce preuranjena glede na to, da »ose« sredi aprila čakata tekmi z danskim Holstebrojem, na katerih si lahko priigra mikavni F4 v Berlinu, in vmes še derbi s Celjem za »pole position« v končnici državnega prvenstva.

Juršič: Kaplja čez rob

»Koper je bil samo kaplja čez rob. Klub, kot je Gorenje, si pač ne more privoščiti, da v polfinalu proti drugoligašu trepeta za zmago do konca. Ekipa že dalj časa ni delovala, kot bi morala, spomnite se Izole, Loke, Slovana,« je tekme, na katerih so rumeno-črni komaj izvlekli celo kožo, izpostavil Juršič in hkrati del odgovornosti prevalil tudi na igralce.

Nekaterim naj bi šla v nos premočna vloga Staša Skubeta, Vajdlovi desni roki še iz časov, ko je vodil Trimo. V garderobi že dalj časa naj ne bi bilo prave harmonije, glavni tuji zvezdnik, Poljak Michal Szyba, naj bi se počutil zapostavljenega pri Vajdlu, s katerim ju je ločila tudi jezikovna bariera.

Ključen odnos Cvijič-Skube

Gotovo bo tudi Vajdlovemu nasledniku Gregorju Cvijiču, ki si je v družbi brata Gorana, generalnega sekretarja RZS in torej prvega Bobinčevega operativca na zvezi, ogledal finale sklepnega turnirja v Bonifiki, izjemni reprezentant Skube glavni adut. A 43-letni nekdanji trener Slovana, ki je nazadnje vodil avstrijski Ferlach, bo bržčas moral drugače razporediti vloge. Skube, ki ga nekateri vidijo kot naslednika Uroša Zormana v reprezentanci, bo po napovedih tudi v naslednji sezoni še nosil Gorenjev dres, nakar bi se odpravil na tuje.

Nekdanji rokometaš in reprezentant Cvijič bo debi na najbolj vroči klopi v trenerski karieri dočakal v četrtek na domači tekmi proti Krki.

Zanimivo in malce ironično: kot je bil zdajšnji celjski trener Branko Tamše na nek način posredno usoden za Vladana Matića v Zlatorogu, potem ko ga je v prvenstvu ugnal osemkrat zapored, je bil zdaj tudi za svojega predhodnika v Velenju (že) po nizu petih zmag.