Kdo kot 12. v prvo rokometno ligo?

Andrej Hebar v glasovanju za predsednika združenja rokometnih prvoligašev za las premagal Romana Pungartnika.

Objavljeno
17. junij 2013 23.28
ROKOMET
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Ljubljana - Na današnji seji združenja rokometnih prvoligašev so za predsednika izvolili Andreja Hebarja iz ormoškega Jeruzalema, ki bo nasledil Dušana Šiška iz Krškega. Hebar (5 glasov) je v glasovanju 12 klubov - Cimos je zastopal Dušan Podpečan - tesno premagal Romana Pungartnika iz Celja (4) in Matjaža Avsca iz Izole (2).

Izid je blago rečeno čuden, saj je splošno znano, da je prleški klub najslabše organiziran v ligi, nima spletne strani in še statistike s svojih tekem ne zmore posredovati zainteresiranim medijem. Pa tudi dvorana ne izpolnjuje minimalnih standardov. Od takega kluba pač ni mogoče pričakovati pametnih strateških odločitev v smeri razvoja in promocije tekmovanja. Očitno so se nekateri klubi v strahu pred t. i. celjsko hegemonijo spet zavezali ozkim (vrtičkarskim) interesom, kar je v teh časih lahko zelo nevarno.

Sicer pa združenje še nima komisarja lige, potem ko sta Franko Komel (5) in Samo Kuzma (6) prejela premalo glasov. Za izvolitev jih je potrebnih osem.

Vabilo bo šlo na Koroško

Glede popolnitve 1. lige NLB Leasing za sezono 2013/14 so določili rok 20. junij, do katerega se morajo Cimos, Slovenj Gradec in Krško izjasniti glede svojih načrtov. Potem ko ad hoc pogajalska skupina ni dosegla dogovora z igralci Cimosa o višini in načinu izplačila dolga, je bolj ali manj jasno, da je prijava koprskega kluba za sodelovanje v prvi ligi le še mrtva črka na papirju. Zato se poraja vprašanje, kdo bo zapolnil izpraznjeno 12. mesto v 1. ligi. Vanjo se vrača zmagovalec 1. B lige Slovan. Sevnica bo ohranila status prvoligaša, saj se Šmartno ni odločilo ponovno preizkusiti v najmočnejšem tekmovanju. Mesto so ponudili 3. klubu iz 1. B lige iz Dola pri Hrastniku, ki je povabilo odklonil.

Po tekmovalnem pravilniku RZS ima naslednji pravico do napredovanja Slovenj Gradec 2011, ki se še ni odločil, ali je pripravljen preskočiti stopnico. Zadaj čaka Krško, ki je sezono končalo na zadnjem mestu, a bi se rado okrepilo in ostalo v prvi ligi. Goran Cvijič z RZS je pojasnil, da čakajo na uradno obvestilo o izstopu Cimosa, nato bodo vabilo poslali na Koroško.

Namig, kakšen bo odgovor, morda ponujajo besede trenerja Sebastjana Soviča: »Če bomo prepričali še kakšnega sponzorja in zlasti občino, da nam vendarle priskoči na pomoč, bomo gotovo zagrabili za ta izziv. Ne bomo šli z glavo skozi zid, ker se nočemo še enkrat opeči. Verjamem pa, da bi bili z dvema novima igralcema konkurenčni v prvi ligi. Storili bomo vse, kar je v naših močeh.« Njegove besede je potrdil tudi predsednik kluba Matej Nabernik in dodal, da bi občina storila veliko že, če bi klubu omogočila brezplačno uporabo dvorane.